X

Nicu Popescu: Bruxelles nu obligă recunoaștere mariajelor LGBT+, ci respectarea diversității

Nicu Popescu: Bruxelles nu obligă recunoaștere mariajelor LGBT+, ci respectarea diversității

Fostul ministru de Externe Nicu Popescu, acum „cercetător distins la Consiliul European pentru relații externe”, într-o discuție recentă avută cu actorul Cătălin Lungu, „maestru în arte”, a combătut propaganda rusă despre UE și minoritățile sexuale. Potrivit acestuia, Bruxelles nu obligă recunoaștere mariajelor LGBT+, ci respectarea diversității.

Nicu Popescu și-a exprimat optimismul pentru participarea la referendumul la care cetățenii vor alege dacă aderarea UE este calea Republicii Moldova pentru următorii ani. Acesta se va desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale – 20 octombrie 2024. De asemenea, a explicat de ce moldovenii sunt vruți în UE, potrivit realitatea.md.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

La sfârșitul lunii ianuarie curent, Nicu Popescu a demisionat de la conducerea pe atunci a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. La scurt timp, Guvernul a anunțat că MAEIE  va fi restructurat. Astfel, Mihai Popșoi a devenit șef al diplomației de la Chișinău, iar Cristina Gherasimov a preluat conducerea Biroului pentru Integrare Europeană, devenind vicepremier fără portofoliu și negociator-șef cu UE.

Tags: bruxellesLGBTNicu Popescu
Politică