X

Nicu Popescu: Moldova aplică patru din cele șase pachete de sancțiuni împotriva Federației Ruse

Republica Moldova aplică patru din cele șase pachete de sancțiuni împotriva Federației Ruse. Anunțul a fost făcut astăzi, 15 noiembrie, de către vicepremierul țării, Nicu Popescu.

Potrivit lui Popescu, deciziile privind aplicarea măsurilor restrictive sunt trecute prin prisma analizei de impact. De asemenea, vicepremierul a dezvăluit că deciziile privind implementarea lor „sunt luate colegial”.

Citeşte şi: Delegația Republicii Moldova cere încetarea blocării activității observatorilor militari în Zona de Securitate – Stiripesurse.md

Totodată, Nicu Popescu a menționat că Republica Moldova se aliniază la majoritatea absolută a declarațiilor de politică externă și sancțiuni elaborate și aplicate de Uniunea Europeană. Acesta a subliniat că mai multe sancțiuni care se aplică deja în Republica Moldova vizează Federația Rusă și alte state.

„Mai rămân anumite pachete de sancțiuni care sunt trecute prin prisma unei analize de impact economic pentru Republica Moldova. Scopul nostru este menținerea stabilității și securității țării noastre”, a precizat șeful diplomației de la Chișinău.

Citeşte şi: Parohul Bisericii Sf. Dumitru aderă la Mitropolia Basarabiei

Viceprim-ministrul a mai precizat că, de la începutul războiului din Ucraina și până în prezent, Moldova a aplicat deja mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, unele fiind cunoscute public. Aceasta a mai menționat că, în contextul restricțiilor care se impun, autoritățile de la Chișinău caută soluții și noi piețe de desfacere, astfel încât urmările economice ale războiului asupra țării noastre să fie minimizate.

Tags: Federatia RusaNicu Popescurepublica moldovaUEuniunea europeana
Categorii: ExterneȘtirile zilei