X

Nicu Popescu pleacă la Bruxelles într-o vizită de lucru

Nicu Popescu pleacă la Bruxelles într-o vizită de lucru

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a anunțat că pentru ziua de miercuri, 17 ianuarie 2024, întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles.

Citește și Tragedie! Un copil de 9 ani din Moldova a murit lovit de un tren în Italia
Potrivit declarației șefului Diplomației Republicii Moldova, această vizită de lucru presupune o serie de întrevederi cu oficiali europeni, cum ar fi cu Gert Jan Koopman, directorul general pentru vecinătate și extindere al UE.

 

„Vom discuta și contura pașii următori în ceea ce privește demararea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană”, a explicat Nicu Popescu.

La fel, oficialul moldovean a mai dezvăluit că va detalia și progresele recente pe care le-am înregistrat în implementarea acțiunilor rămase din cele trei recomandări ale Comisiei Europene.

Pe 14 decembrie 2023, pentru Moldova și Ucraina au fost deschise negocierile de aderare la UE. Decizia a fost luată la Consiliul European și votată la pachet cu Ucraina, în pofida faptului că premierul ungar Orban susținea că asemenea hotărâre contravine intereselor țării sale.

Actualmente, Chișinăul creează un Birou care să se ocupe de integrare europeană, va trimite mai mulți diplomați și negociatori la Bruxelles, obiectivul final fiind aderarea țării la UE până în 2030.

Tags: bruxellesNicu Popescupleacă
Categorii: ExterneȘtirile zilei