X

Nigeria : Armata a salvat 149 de femei şi copii ţinuţi ostatici de organizaţia Boko Haram

Armata nigeriană a anunţat duminică salvarea în ajun a 149 de femei şi copii ţinuţi ostatici de organizaţia teroristă islamistă Boko Haram din nord-estul Nigeriei, informează dpa, conform agerpres.

Trei insurgenţi au fost ucişi şi cinci au fost arestaţi în timpul descinderii militarilor într-o ascunzătoare a Boko Haram din satul Yerimari Kura din statul Borno, a declarat purtătoarea de cuvânt a armatei, Onyema Nwachukwu într-un comunicat.

Citește și : Siria : SUA denunță un atac chimic în Douma, regimul Assad neagă acuzațiile

Cei salvaţi au fost examinaţi medical duminică, a adăugat aceasta.

În timpul unei operaţiuni separate de combatere a terorismului desfăşurate sâmbătă, soldaţii au arestat doi atentatori sinucigaşi în satul Mandanari, tot în statul Borno, conform aceleiaşi surse.

Atacurile grupării teroriste s-au soldat cu cel puţin 20.000 de morţi în nord-estul Nigeriei şi în zonele învecinate, din 2009. Aproximativ 2,5 milioane de persoane au fugit din regiune ca urmare a violenţei.

Boko Haram răpeşte adesea fete şi femei pentru a le păstra ca sclave sexuale sau în căsătorii forţate cu luptătorii săi. Experţii cred că unele dintre sunt forţate să devină atentatori sinucigaşi.

Citește și : Marea Britanie : Boris Johnson l-a descris Jeremy Corbyn drept “idiot util Kremlinului”

Tags: armataboko haramNigeriasinucigaşiYerimari Kura
Categorii: Știrile zilei