Nigeria, sub șoc după explozia de la rafinăria ilegală de petrol care a ucis peste 100 de persoane

Publicat:

Președintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, a declarat că țara se află sub șoc în urma morții a cel puțin 100 de persoane după explozia de la rafinăria ilegală de petrol, informează mediafax.

Președintele Muhammadu Buhari a descris incidentul din statul Imo, în sudul Nigeriei, drept o „catastrofă și un dezastru național”, potrivit BBC.


Citește și : O treime din gazele exportate de Rusia spre UE riscă să fie pierdute din cauza războiului în Ucraina (directorul executiv al Naftogaz)

Multe victime au fost arse și nu pot fi identificate.

Poliția îl caută în prezent pe proprietarul rafinăriei ilegale.

Rămășițe umane carbonizate, precum și fragmente de bunuri, cum ar fi flip flop-uri, genți și haine, au fost observate la locul dezastrului de către un jurnalist al agenției de știri Reuters.

Într-o declarație făcută duminică, Muhammadu Buhari a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a declarat că cei responsabili de explozie trebuie să fie prinși și aduși în fața justiției.

Autoritățile s-au străduit să limiteze proliferarea uzinelor ilegale în care este rafinat țițeiul furat.

Nu este încă foarte clar ce a cauzat explozia care a avut loc în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, dar accidentele au fost frecvente în trecut în locuri similare, unde măsurile de siguranță nu sunt aplicate.

Citește și : Evacuarea civililor din Mariupol, ‘perturbată’ de armata rusă (adjunctul primarului)

Au existat preocupări legate de lipsa de precauții la astfel de instalații, precum și de poluarea mediului din cauza rafinăriilor ilegale.

Însă rafinăriile oficiale de petrol din Nigeria nu funcționează la capacitate maximă, ceea ce cauzează penurii frecvente de combustibil și creșteri de prețuri în întreaga țară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.