X

Nigeria: Zeci de mii de victime ale inundaţiilor necesită asistenţă de urgenţă (Crucea Roşie)

Zeci de mii de persoane strămutate ca urmare a inundaţiilor care au afectat recent Nigeria riscă să fie afectate de foamete şi sunt vulnerabile în faţa bolilor în cazul în care nu primesc asistenţă de urgenţă, a declarat joi Crucea Roşie din această ţară, citată de AFP, potrivit Agerpres.

“Mulţi dintre cei 200.000 de oameni nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza creşterii nivelului apelor încep să părăsească taberele pentru sinistraţi”, a declarat într-un comunicat secretarul general al Crucii Roşii din Nigeria, Abubakar Kende.

Citește și : Donald Trump apără retragerea trupelor americane din Siria: Este ‘timpul ca alţii să lupte’

“Însă, majoritatea nu găsesc nimic altceva decât case şi terenuri distruse”, a spus el, oferind ca exemplu statul Delta din sud-estul ţării, unde 40% din locuinţele persoanelor sinistrate au suferit distrugeri parţiale sau totale.

“Comunităţile cele mai afectate depind de agricultură, singura lor sursă de hrană şi venituri. În situaţia în care terenurile sunt inundate de mai multe luni, mii de oameni sunt expuşi riscului de foamete şi sunt mai vulnerabili la boli”, se afirmă în acelaşi comunicat.

În septembrie, aproape două sute de persoane au decedat ca urmare a inundaţiilor grave provocate de ploile sezoniere abundente ce au afectat douăsprezece state nigeriene, după ieşirea din matcă a două mari cursuri de apă, Niger şi Benue.

”Aproape două milioane de persoane au fost afectate de inundaţii, iar zeci de mii de case au fost distruse. Este o urgenţă majoră”, a declarat Crucea Roşie din Nigeria.

Secretarul general al instituţiei a subliniat că, în lipsa unei acţiuni concertate, inundaţiile se vor repeta şi se vor agrava de la un an la altul pe fondul schimbărilor climatice şi a creşterii populaţiei, în special în zonele urbane.

Citește și : UE: Acord pentru protecţia împotriva practicilor comerciale neloiale

Inundaţiile din acest an au fost cele mai grave după 2012, când sute de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproximativ două milioane au fost nevoite să se refugieze din calea apelor, al căror nivel ridicat a afectat treizeci de state nigeriene.

Tags: Abubakar KendefoameteinundatiiNigeria
Categorii: Știrile zilei