X

Nikki Haley, fost ambasador american la ONU, şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024

Nikki Haley, fost ambasador american la ONU, şi-a anunţat marţi candidatura la nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite în 2024, devenind primul contracandidat notabil al fostului preşedinte Donald Trump, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Sunt Nikki Haley şi candidez la preşedinţie’, a declarat Nikki Haley într-un mesaj video trimis prin email de echipa sa.

Citește și : NATO devine din ce în ce mai implicată în conflictul din Ucraina

‘Este timpul pentru o nouă generaţie de leadership – pentru a redescoperi responsabilitatea fiscală, a ne securiza frontierele şi a ne întări ţara, mândria şi ţelul’, a mai spus Nikki Haley în mesajul video.

Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud şi ex-ambasador al SUA la ONU în mandatul lui Trump, îşi va prezenta planurile de campanie miercuri, într-un discurs la Charleston.

Ea este primul contracandidat direct al lui Trump în tabăra republicană aşteptat să crească în susţinere în săptămânile şi lunile următoare.

Citește și : Primul avion saudit în peste zece ani a aterizat în Siria pentru a aduce ajutoare

Alţi republicani cu notorietate care iau în calcul o candidatură în 2024 sunt guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, fostul vicepreşedinte Mike Pence, senatorul Tim Scott din Carolina de Sud, guvernatorul din New Hampshire, Chris Sununu, şi fostul guvernator al Alaskăi, Asa Hutchinson.

Tags: Donald TrumpNikki HaleyONUStatele UniteTrump
Categorii: Știrile zilei