X

Nimeni n-a fost pedepsit pentru înterceptările ilegale – perioada lui Plahotniuc

Nimeni n-a fost pedepsit pentru înterceptările ilegale -perioada lui Plahotniuc

La patru ani distanță de la dezvăluirile privind amploarea fenomenului interceptărilor ilegale, doar cinci executanți sunt în boxa acuzaților. Nici judecătorii, nici procurorii care au aprobat  interceptările ilegale nu sunt urmăriți penal, informează RISE Moldova

Citește și Conform raportului MAEIE: România este principalul partener comercial al Republicii Moldova

În 2019, conform sursei citate, a investigat cum instituțiile controlate de Partidul Democrat au desfășurat o adevărată campanie de interceptare și filare a opozanților săi. Peste 50 de persoane (membri ai societății civile, avocați, jurnaliști și politicieni) au fost interceptate telefonic și monitorizate vizual, în unele cazuri ajungându-se la microfoane și camere video instalate în locuințe.

Nimeni n-a fost pedepsit pentru înterceptările ilegale -perioada lui Plahotniuc

Operațiunea s-a desfășurat sub paravanul a trei dosare penale trase la indigo, pornite în baza unor mesaje pe Facebook sau declarații la conferințe de presă. Investigația „Ministerul Interceptărilor” a avut la bază o scurgere de informații cu aproape 600 de proiecte de ordonanțe, procese-verbale, încheieri judecătorești și mandate de autorizare.

Dezvăluirile din „ Ministerul Interceptărilor”, au dus la scurt timp la un șir de demisii și anchete în instituțiile de forță. Unii dintre cei interceptați au aflat din investigația RISE  că au fost urmăriți, alții au depus plângere la CtEDO după publicare.

Tags: înterceptările ilegaleperioadaPlahotniuc
Categorii: SintezeȘtirile zilei