Ninsoarea-record din Madrid a provocat daune de 1,7 miliarde de dolari

Publicat:

Filomena, cea mai gravă furtună de iarnă înregistrată în Spania în ultimele decenii, a provocat daune de aproximativ 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) în capitala Madrid, potrivit primarului Jose Luis Martinez Almeida, informează joi DPA, scrie agerpres.  

Cifra include pierderile de venituri pentru economie şi pagubele la nivelul infrastructurii din capitală, a indicat edilul.


Citește și : Coreea de Nord a organizat o paradă militară FERITĂ de ochii lumii

Madridul a continuat să lupte joi cu urmările ninsorilor abundente de la sfârşitul săptămânii trecute, urmate de un val de ger, a relatat Europa Press.

Numeroase străzi sunt în continuare blocate, la cinci zile de la încetarea celei mai puternice ninsori din ultimii 50 de ani.

Citește și : Germania se așteaptă la o agravare a pandemiei, dar va putea fi controlată prin vaccinarea populației

Deoarece cantitatea însemnată de zăpadă nu a putut fi îndepărtată suficient de repede, îngheţul sever a transformat-o în straturi tari de gheaţă, străzile devenind astfel dificil de curăţat.

Temperaturile din zona Madridului au scăzut din nou miercuri noaptea până la minus 12 grade Celsius la periferia oraşului. Săptămâna viitoare sunt aşteptate temperaturi întrucâtva mai blânde, notează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.