Ninsori abundente, ploi îngheţate şi rafale de vânt în centrul SUA

Publicat:

O puternică furtună de iarnă a pus stăpânire, joi, pe regiunile Northern Plains şi Upper Midwest din Statele Unite după ce a adus ninsori abundente, ploi îngheţate şi rafale de vânt în centrul ţării, lăsând sute de mii de persoane fără electricitate şi blocând la sol sute de avioane, transmite Reuters, potrivit agerpres.   

Aria extinsă din nordul Statelor Unite – din statul Washington până în New England – este în continuare vizată de avertizări meteorologice. Potrivit prognozelor, pe tot parcursul zilei de joi, se vor înregistra pe alocuri 46 cm de zăpadă, vânt cu viteze de 80 km/h şi temperaturi resimţite în timpul rafalelor echivalente cu minus 40 de grade Celsius, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS).


Citește și : Un an de RĂZBOI în Ucraina! Secretarul general al ONU critică un afront adus conştiinţei colective

În acelaşi timp, în unele zone din Ohio Valley ar putea fi înregistrate temperaturi maxime record pentru această perioadă, începând de joi şi zilele următoare, inclusiv duminică când sunt aşteptate valori de 31 de grade Celsius la Jacksonville, în Florida.

În Wisconsin, Michigan, Illinois, Indiana şi New York, vântul puternic şi ploile îngheţate au lăsat aproximativ 900.000 de case şi sedii comerciale fără curent electric, joi dimineaţă, conform Poweroutage.us.

O altă furtună a generat vreme neobişnuită în California, unde o mare parte a statului era vizată de avertizări de vânt puternic şi condiţii de iarnă.

Fenomene rare de iarnă au fost consemnate şi la San Francisco, în timp ce condiţii de viscol erau aşteptate la altitudini mari, chiar şi în zona Los Angeles. Până sâmbătă, un strat de până la 2,4 metri de zăpadă s-ar putea acumula pe Muntele Baldy, la aproximativ 72 km est de Los Angeles, în Munţii San Gabriel.

Potrivit unor specialişti, creşterea frecvenţei şi a intensităţii unor astfel de furtuni, intercalate cu perioade de căldură extremă şi secetă, reprezintă simptome ale schimbărilor climatice. În timp ce estul teritoriului american a cunoscut o iarnă relativ blândă, regiunea Northern Plains a fost afectată de o iarnă extremă din punct de vedere al ninsorilor şi temperaturilor, conform NWS.

Joi dimineaţă, zăpada se depunea într-un ritm de 2,5 – 5 cm pe oră la Minneapolis, oraş situat în regiunea Midwest, într-o zonă metropolitană în care trăiesc aproximativ 2,9 milioane de persoane şi în care stratul de omăt măsura deja 20 cm. Imagini video şi fotografii postate pe reţelele sociale arătau maşini blocate pe drumuri, în timp ce străzile şi trotuarele erau acoperite de zăpadă. Autorităţile din oraş le-au recomandat locuitorilor să rămână acasă.

Sistemul de învăţământ din Minneapolis a anunţat că în restul săptămânii toate cursurile se vor ţine online pentru cei peste 29.000 de elevi. Zeci de districte din Dakota de Nord şi Dakota de Sud, Colorado şi Wyoming au suspendat cursurile.

Furtuna a provocat, de asemenea, întârzieri sau anularea a peste 1.300 de zboruri în toată ţara, inclusiv 240 de curse aeriene către şi dinspre Minneapolis, potrivit Flightware.com.

Citește și : Biden: Ieşirea Rusiei din START III nu indică intenţia de a recurge la arme nucleare

Departamentele de transport din nordul Statelor Unite au raportat că pe unele drumuri a fost sistată circulaţia din cauza poleiului şi a zăpezii acumulate, avertizând şoferii să circule cu viteză redusă.

Potrivit prognozelor, furtuna urmează să scadă în intensitate joi, lăsând în urmă zone afectate, precum oraşul Sioux Falls din Dakota de Sud, sub 0,3 metri de zăpadă şi Great Falls, Wyoming, cu temperaturi de minus 27 de grade Celsius.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

O posibilă planetă oceanică, la ‘doar’ 48 de ani-lumină de Pământ

O posibilă planetă oceanică, la 'doar' 48 de ani-lumină de Pământ Un corp ceresc care se află de mulţi ani în colimatorul astronomilor ar putea...

Numărul vizitatorilor străini în Bulgaria a crescut cu 29% în mai

Numărul vizitatorilor străini în Bulgaria a crescut cu 29% în mai Numărul vizitatorilor străini în Bulgaria a crescut în ritm anual cu 29% în mai,...

Prinţul William va asista la finala EURO 2024

Prinţul William va asista la finala EURO 2024 Prinţul William al Marii Britanii, precum şi premierul spaniol Pedro Sanchez şi premierul britanic Keir Starmer, vor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.