Ninsorile abundente au afectat jumătate din teritoriul Franţei. Turnul Eiffel a fost închis – FOTO/VIDEO

Publicat:

Turnul Eiffel a fost închis marţi vizitatorilor ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile de la Paris, oraş afectat de o furtună de zăpadă la fel ca jumătate din Franţa, relatează EFE, conform agerpres.

Societatea care gestionează Turnul Eiffel, cel mai popular monument francez şi care a fost vizitat în 2017 de peste 6 milioane de turişti, a cerut publicului să urmărească “evoluţia situaţiei” pe reţelele de socializare.


Citeşte şi: Singurul condamnat pentru atacurile din 9/11 îl dă în judecată pe Donald Trump

Iarna şi-a făcut simţită prezenţa în Franţa, cu ninsori şi temperaturi glaciale.

În capitală, ninsoarea care a început să cadă luni, dar nu “semnificativ”, a continuat şi a doua zi, marţi. “Este vorba de un front de aer rece venit din ţările scandinave”, a declarat meteorologul Sébastien Léas, anunţând primele ninsori consistente de la începutul iernii.

Pentru regiunea pariziană se aşteaptă un strat de zăpadă de 5 centimetri. Iar termometrul ar putea coborî până -10 grade Celsius, mai ales în centrul Franţei.

Citeşte şi: Bursele din toată lumea se prăbuşesc după şocul înregistrat pe Wall Street. Bucureştiul a deschis ziua pe roşu

În total 24 de departamente au declanşat “alerta de frig” pentru persoanele fără adăpost. În regiunea pariziană, prefectul a instalat “o celulă de criză”; la Calais (nord), au fost puse la dispoziţie containere şi hangare pentru migranţi.

Este o iarnă a contrastelor: luna ianuarie a fost cea mai blândă din acest secol, dar şi cu un regim pluvial excesiv, care a dus la creşterea nivelului apelor, mai ales ale fluviului Sena la Paris.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.