X

Ninsorile au provocat panică la Sankt Petersburg

Ninsorile care s-au abătut de la începutul anului asupra oraşului Sankt Petersburg au determinat autorităţile ruse să dea asigurări că “vor face tot posibilul” pentru a remedia consecinţele uneori dramatice ale acestui episod meteorologic, după ce un bărbat a fost ucis de un bloc de gheaţă căzut de pe un acoperiş, relatează AFP, scrie agerpres.

“Situaţia este complicată. Ninge în fiecare zi. Există o tensiune în rândul locuitorilor (…), vedem acest lucru, dar acţionăm şi facem tot ceea ce ne stă în putere”, a declarat în faţa jurnaliştilor Serghei Şarlaiev, un responsabil de rang înalt al municipalităţii din Sankt Petersburg.

Citește și : Armata rusă a testat cu succes o rachetă intercontinentală Iars

Trotuarele sunt complet îngheţate şi grămezi uriaşe de zăpadă blochează al doilea oraş al Rusiei în condiţiile în care circulaţia, pe jos sau cu maşina, a devenit un coşmar.

Căderile masive de zăpadă din ianuarie au depăşit de două ori cantităţile obişnuite, potrivit serviciului meteo local.

Marţi, un tânăr de 23 de ani a fost ucis în centrul oraşului de căderea unui bloc de gheaţă de pe un acoperiş. A fost deschisă o anchetă, potrivit Comitetului local.

“Îmi trebuie două ore să ajung la locul de muncă, în loc de 40 de minute de cât aveam nevoie înainte, este haos pe şosele”, a declarat Elena Antonova, în vârstă de 43 de ani.

“Nu am mai ieşit din casă de două săptămâni, mi-e frică să nu cad, trotuarele sunt acoperite de gheaţă”, a povestit şi Marina Chibalova, în vârstă de 78 de ani.

Peste 7.000 de vehicule de deszăpezire sunt puse la dispoziţie pentru a curăţa oraşul, potrivit datelor oficiale.

Citește și : Guvernatoarea statului american New Mexico retrage Garda Naţională de la graniţa cu Mexic

Tags: deszăpezireNinsoriSankt PetersburgSerghei Şarlaievvehiculezăpadă
Categorii: Diaspora