X

Nintendo a anunţat un nou film Super Mario pentru 2026

Nintendo a anunţat un nou film Super Mario pentru 2026

Mario, instalatorul mustăcios vedetă de la Nintendo, va reveni în cinematografe cu noi aventuri în 2026, a anunţat duminică compania, după succesul primului său film de animaţie, care a ocupat locul al doilea în box-office-ul mondial anul trecut, informează AFP.

Noul lungmetraj, care va pune în scenă cele mai cunoscute personaje ale gigantului japonez de jocuri video, va fi lansat pe 3 aprilie 2026 în Statele Unite, urmând ca pe parcursul aceleiaşi luni să fie lansat şi global, potrivit unui video publicat de Nintendo, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

Filmul de animaţie ”The Super Mario Bros. Movie”, lansat în aprilie 2023, a avut încasări de 1,36 miliarde de dolari pe plan global, fiind devansat doar de ”Barbie” la box-office în 2023.

”Vom demara în curând faza de animaţie”, a explicat Meledandri, fondatorul studioului american de animaţie Illumination, care a coprodus de asemenea şi primul film. El a precizat totodată că noul film va fi, ca şi precedentul, regizat de Aaron Horvath şi Michael Jelenic.

”Vă vom dezvălui mai multe imediat ce vom avea noi informaţii”, a adăugat Shigeru Miyamoto, creator principal la Nintendo.

Clipul a fost difuzat pentru a marca ”Mario Day”, sărbătoare creată de Nintendo pe baza asemănării dintre grafiile abrevierii engleze a datei de 10 martie – ”MAR 10” – şi numele personajului.

Nintendo a evitat mult timp adaptările hollywoodiene ale francizelor sale după eşecul filmului ”Super Mario Bros” din 1993, o distopie ratată, în care Mario plonja într-o dimensiune apocaliptică populată de dinozauri.

La acea vreme, compania a vândut pur şi simplu la Hollywood numele personajelor sale, fără să participe la realizarea filmului.

Dar succesul celui mai recent film dedicat personajului Mario, la realizarea căruia a contribuit şi gigantul japonez, a determinat o revizuire a acestei politici.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

Compania japoneză a anunţat în noiembrie anul trecut că lucrează de asemenea la un film live-action bazat pe universul Zelda, o altă franciză importantă din portofoliul său, care a beneficiat de lansarea unui nou joc video anul trecut. ”Tears of the Kingdom” s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare.

Viitorul lungmetraj va fi realizat de Wes Ball, autorul trilogiei ”Maze Runner”, şi coprodus de Avi Arad, care a colaborat la realizarea mai multor filme din seria ”Spiderman”. Va colabora de asemenea Shigeru Miyamoto, a mai precizat Nintendo.

Tags: filmNintendoSuper Mario
Diverse