Nisa intenţionează să restricţioneze fluxul de turişti pentru a contracara creşterea numărului de cazuri de coronavirus

Publicat:

Primarul oraşului francez Nisa a făcut apel duminică la instituirea unui lockdown pe perioada weekendului în regiune pentru a stopa fluxul de vizitatori spunând că turiştii sunt bineveniţi în circumstanţe obişnuite, dar că oraşul trebuie să-şi concentreze eforturile pe contracararea unei creşteri accelerate a infecţiilor cu noul coronavirus, informează Reuters, scrie agerpres.  

Regiunea Nisa are cea mai ridicată rată de infectare cu COVID-19 din Franţa, cu 740 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori, potrivit Covidtracker.fr, de trei ori mai mult decât media naţională.


Citește și : Un medic american a murit unei cauza unei reacţii Covid-19 rare după ce s-a vaccinat cu ambele doze

Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, a spus sâmbătă că guvernul va decide în acest weekend asupra înăspririi măsurilor de ţinere a virusului sub control în oraşul mediteraneean.

”Avem nevoie de măsuri mai aspre decât interdicţia naţională de călătorie după ora 18:00, fie o restricţie mai severă, fie un lockdown parţial sau pentru o anumită perioadă de timp. Un lockdown pe timpul weekendului ar fi adecvat… ar opri afluxul de vizitatori”, a declarat primarul Christian Estrosi la postul de radio franceinfo.

”Vremea este plăcută, toată lumea se îmbulzeşte să vină aici. Un lockdown pe perioada weekendului ar opri acest fenomen, fără să afecteze activitatea economică din oraş”, a spus el.

Citește și : Navalnîi, condamnat la plata unei amenzi pentru ‘defăimare’ la adresa unui veteran de război

Estrosi a spus că ratele de infectare au crescut în urma afuxului masiv de turişti pe perioada vacanţei de Crăciun. Numărul curselor aeriene internaţionale a crescut de la 20 cu o zi înainte de Crăciun la 120 pe perioada sărbătorilor – fără ca turiştii să facă teste pentru depistarea coronavirusului în ţara de origine sau la sosire.

”Vom fi fericiţi să primim mulţi turişti în vară, după ce câştigăm bătălia aceasta, dar e mai bine să avem o perioadă în care spunem ‘nu veniţi aici, nu e momentul potrivit’. Protejarea oamenilor din Nisa este prioritatea mea”, a spus acesta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.