X

Nissan a plătit taxe de şcolarizare în valoare de peste 600.000 de dolari pentru copiii lui Carlos Ghosn

Constructorul auto japonez Nissan a plătit, între 2004 şi 2015, taxele de şcolarizare la Universitatea Stanford pentru toţi cei patru copii ai fostului preşedinte Carlos Ghosn, au declarat marţi pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.

Acest avantaj neobişnuit a fost inclus în contractul de angajare semnat de Ghosn în anul 1999, când a fost angajat în postul de director general la Nissan, a declarat una din surse care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Acest avantaj, care nu este ceva obişnuit în rândul directorilor generali, ar fi unul în valoare de cel puţin 601.000 de dolari, potrivit taxelor de şcolarizare practicate de Stanford în perioada în care cei patru copii ai lui Carlos Ghosn au urmat celebra universitate americană.

Citește și : State arabe şi Iranul resping decizia lui Trump privind platoul Golan

Fiica lui Ghosn, Caroline a absolvit Universitatea Stanford în 2008, urmată de surorile sale Nadine şi Maya în 2011 şi 2013 şi fratele său Anthony în 2015.

Atât conducerea Nissan cât şi avocatul lui Ghosn şi un purtător de cuvânt de la Stanford au refuzat să comenteze aceste informaţii.

În 19 noiembrie, Carlos Ghosn, în vârstă de 65 de ani, a fost pus sub acuzare în Japonia pentru că ar fi omis să declare autorităţilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro/44 de miliarde de dolari) realizate timp de cinci ani, în perioada 2010 – 2015. El este acuzat de încălcarea legislaţiei financiare şi de abuz de încredere.

Plata taxelor de şcolarizare la Universitatea Stanford se adaugă altor beneficii suplimentare de care s-a bucurat Ghosn în calitate de preşedinte al Nissan şi al partenerului Renault SA, beneficii precum reşedinţe de lux pe patru continente şi o petrecere de nuntă la Palatul Versailles.

Potrivit declaraţiilor recente ale avocaţilor, procesul lui Carlos Ghosn, acuzat de încălcare a legislaţiei financiare şi de abuz de încredere, ar putea începe în această toamnă.

Citește și : Rusia avertizează la consecințele recunoașterii suveranității israeliene asupra Înălţimilor Golan

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unităţi mai mult decât Volkswagen şi Toyota.

Tags: Carlos GhosnNissanStanfordtaxe
Categorii: Diaspora