Nivelul apei în regiunea Herson a revenit parţial la normal, la trei săptămâni după distrugerea barajului de la Kahovka

Publicat:

Nivelul apei în regiunea Herson a revenit parţial la normal, la trei săptămâni după distrugerea uriaşului baraj de la Kahovka de pe fluviul Nipru (în sudul Ucrainei), relatează luni dpa, potrivit agerpres.

În apropiere de capitala regională Herson, nivelul fluviului Nipru era luni dimineaţă de 33 de centimetri, a anunţat pe Telegram autoritatea ucraineană de gestionare a situaţiilor de criză. Acest nivel corespunde valorilor măsurate în zonă înainte ca barajul să fie distrus.


Citește și :  Prigojin NU a scăpat de dosarul penal pentru rebeliune armată

În acelaşi timp, rezervorul de la Kahovka a secat, potrivit echipelor de salvare ucrainene. Astfel, Nipru – al treilea fluviu ca lungime din Europa – este doar un pârâu în unele locuri în aval de barajul distrus.

Operatorul ucrainean Ukrhidroenergo a anunţat că după eliberarea completă a regiunii, se vor construi rapid baraje temporare şi, prin urmare, mai multe regiuni ale ţării urmează să fie alimentate cu apă.

Capitala regiunii Herson se află de săptămâni sub atacurile constante ruseşti după inundaţiile provocate de distrugerea barajului de la Kahovka, pe 6 iunie. Ucraina acuză Rusia că a aruncat în aer barajul, acuzaţie respinsă însă de Moscova.

Citește și : Montrealul se sufocă sub un nor gros fum şi are cel mai poluat din lume – VIDEO

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.