Nivelul de activitate fizică trebuie să fie îmbunătăţit la nivel mondial (studiu)

Publicat:

Progresele înregistrate la nivel mondial în ceea ce priveşte îmbunătăţirea activităţii fizice au stagnat, iar decesele asociate sedentarismului se menţin la peste cinci milioane pe an, conform unui nou studiu, informează DPA / PA Media joi, potrivit agerpres.

Niciun progres pentru îmbunătăţirea activităţii fizice a adolescenţilor nu a fost înregistrat din 2012, iar 80 de procente dintre persoanele din această categorie nu îndeplinesc încă recomandările privind activitatea fizică emise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform studiului.


Citeşte şi: O luare de ostatici s-a încheiat după nouă ore şi cu o livrare mare de pizza

Persoanele care trăiesc cu dizabilităţi au cu 16-62 de procente mai puţine şanse de a respecta recomandările privind activitatea fizică, iar factorii de decizie politică ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a le promova drepturile de a participa la activitate fizică, potrivit cercetătorilor.

În timpul restricţiilor şi a perioadelor de carantină impuse în contextul pandemiei de coronavirus, activităţile sportive au fost considerate de multe guverne esenţiale.

Cu toate acestea, activitatea fizică zilnică trebuie promovată drept o nevoie umană esenţială dincolo şi independent de pandemia de COVID-19, susţin specialiştii.

Sedentarismul este asociat unui risc crescut de afecţiuni netransmisibile, precum bolile de inimă, diabet şi unele tipuri de cancer. Potrivit specialiştilor, acestea vor costa cel puţin 54 de miliarde de dolari pe an pentru cheltuieli directe asociate îngrijirii medicale, dintre care 31 de miliarde de dolari vor fi achitate de sectorul public.

Constatările sugerează că încetinirea progresului în ceea ce priveşte îmbunătăţirea activităţii fizice la nivel mondial a fost agravată de pandemia de COVID-19.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Panama

Cercetătorii au notat, de asemenea, că Jocurile Olimpice rămân o oportunitate ratată de îmbunătăţire a activităţii fizice în ţările gazdă. Aceştia susţin că iniţiativele de sănătatea publică privind activitatea fizică ar trebui încorporate în planificarea evenimentelor sportive olimpice şi de masă.

Concluziile studiului, publicate în jurnalul ştiinţific The Lancet, vin în contextul în care Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pandemiei, urmează să fie deschise oficial vineri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o serie de recomandări în legătură...

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că ne așteaptă un weekend cu vreme instabilă. Vremea va...

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.