Nivelul mortalităţii în Franţa a crescut cu 9% în 2020 faţă de nivelul din 2019

Publicat:

Nivelul global al mortalităţii în Franţa a crescut, din cauza pandemiei covid-19, cu 9% faţă de cel din 2019, potrivit unor date provizorii publicate vineri de către Institutul Naţional francez de Statistică (INSEE), relatează Reuters , scrie mediafax.

INSEE anunţă că un total de 667 400 de decese, indiferent de cauză, a fost înregistrat în 2020 în Franţa, cu 53 900 mai multe morţi decât în 2019.


Citește și : Fiji va conduce Consiliul drepturilor omului al ONU

Cel mai mare nivel al morţilor suplimentare s-a înregistrat în Ile-de-France, în zona pariziană, şi în estul ţării – două regiuni deosebit de afectate de pandemie.

”Decesele în Franţa au fost marcate de epidemia covid-19”, subliniază INSEE, care adaugă că datele cu privire la decesele înregistrate la sfârşitul lui 2020 nu au fost transmise încă.

Citește și : Peste 500.000 de turci au fost vaccinaţi anti-COVID în doar două zile

Institutul anunţă că un nivel al mortalităţii mai mare s-a înrergistrat în rândul persoanelor în vârstăde peste 65 de ani.

Primul val de morţi importante din timpul fazei iniţiale a pandemieie, în martie şi aprilie, a fost mai ”scurt” decât cel de-al doilea val, care a început în septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.