Nivelurile celui mai mare fluviu din China au atins cota de pericol după mai multe zile de ploi torenţiale

Publicat:

Nivelurile celui mai mare fluviu din China, Yangtze, şi ale câtorva dintre afluenţii lui au atins cota de pericol după mai multe zile de ploi torenţiale, ceea ce a condus la evacuarea a zeci de mii de locuitori şi instituirea unui nivel de alertă fără precedent, informează marţi Reuters, potrivit agerpres.

China s-a confruntat cu cantităţi neobişnuit de mari de precipitaţii sub formă de ploaie în acest sezon de inundaţii, cele mai grav afectate fiind regiuni din sud-vestul şi centrul bazinului Yangtze.


Citește și : Trump a declarat că va graţia marţi o persoană ‘foarte, foarte importantă’

Ministerul Apelor a anunţat luni că 38 de afluenţi ai Yangtze situaţi în amonte au depăşit cota de atenţionare, 19 atingând cota de pericol.

Provincia sud-vestică Sichuan, unde se află mare parte din secţiunea din amonte a Yangtze, a ridicat în premieră alerta de inundaţii până la cel mai înalt nivel, după revărsarea râurilor şi inundarea satelor şi terenurilor agricole.

În bazinul râului Qingyi, afluent aferent sectorului în amonte al Yangtze, a fost consemnată cea mai gravă situaţie de inundaţii din ultimul secol, potrivit autorităţii pentru gestionarea urgenţelor din Sichuan, edilii din oraşul Yaan fiind nevoiţi să evacueze peste 36.000 de persoane după revărsarea apelor, luni.

În bazinele Yangtze şi Huai au fost consemnate cele mai mari cantităţi de precipitaţii de la debutul înregistrărilor, în 1961, au indicat autorităţile.

Nu mai puţin de 634 de cursuri de apă din întreaga ţară au depăşit cotele oficiale de inundaţii.

Citește și : Numărul total de cazuri de COVID-19 depăşeşte 250.000 în Turcia

Până săptămâna trecută, 63 de milioane de persoane au fost afectate de inundaţii, o creştere cu 12,7% prin comparaţie cu media ultimilor cinci ani, a declarat viceministrul Zhou Xuewen din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Costul pagubelor economice directe a atins 179 miliarde de yuani (25,82 miliarde dolari), cu 15,5% mai mult decât media ultimilor cinci ani, a precizat oficialul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani Arheologii au dezgropat de pe un teren viran din...

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa Acuzată că a...

‘Ghost Ship of the Pacific’: Epava unei nave de război americane, găsită în stare ‘excepțională’

'Ghost Ship of the Pacific': Epava unei nave de război americane, găsită în stare 'excepțională' Epava unui distrugător al Marinei americane cunoscut drept „nava fantomă...

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.