“No more ‘Olé'”! Preşedintele Columbiei interzice coridele

Publicat:

“No more ‘Olé'”! Preşedintele Columbiei interzice coridele

Preşedintele Columbiei, Gustavo Petro, a promulgat luni o lege care interzice coridele în ţară, marcând astfel sfârşitul unei practici care era recunoscută de Constituţie ca făcând parte din cultura columbiană, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

În faţa unei mulţimi reunite în arena din centrul Bogotei, redenumită Plaza Cultural La Santamaria, Gustavo Petro a sărbătorit adoptarea acestei legi, cunoscută sub numele de “No more ‘Olé'”, menită să pună capăt, potrivit preşedintelui columbian, “dreptului de a ucide” animale ca formă de divertisment.


Citeşte şi: Italia îşi trimite urşii agresivi în România – Stiripesurse.md

“Cultura, şi cu atât mai puţin justiţia, nu pot spune că este o cultură să ucizi fiinţe simţitoare, fiinţe vii, de plăcere”, a declarat Gustavo Petro, referindu-se la o decizie din 2018 a Curţii Constituţionale care a permis coridele în oraşele şi satele cu tradiţie în tauromahie.

“No more ‘Olé'”! Preşedintele Columbiei interzice coridele

“Dacă ne distrăm omorând animale, atunci ne vom distra ucigând fiinţe umane”, a subliniat preşedintele ţării sud-americane în faţa activiştilor pentru drepturile animalelor şi a cetăţenilor care scandau “No more ‘Olé'”, un slogan care a însoţit parcursul proiectului de lege adoptat în Congres la sfârşitul lunii mai.

Luana Delgado, influencer şi militantă anti-corida, a subliniat că promulgarea acestei legi a avut loc în această arenă, “un loc unde vedeam sânge, unde vedeam moarte, şi unde vom vedea de acum cultură”.

Legea are o aplicare naţională şi interzice alte spectacole cu tauri, arenele dedicate coridelor urmând să fie transformate în spaţii culturale.

“No more ‘Olé'”! Preşedintele Columbiei interzice coridele

“Astăzi punem capăt unei lungi istorii de suferinţă”, a declarat Jesus Merchan, un activist pentru drepturile animalelor, în aplauzele mulţimii.

Legea va intra în vigoare în 2027, iar în această perioadă “de tranziţie”, statul columbian va trebui să garanteze locuri de muncă alternative pentru persoanele care depind direct sau indirect de luptele cu tauri şi să adapteze arenele din ţară pentru activităţi sportive şi culturale.

Columbia se alătură astfel altor ţări sud-americane care interzic coridele, precum Brazilia, Chile, Argentina, Uruguay şi Guatemala.

Lupte cu tauri sunt încă organizate în Ecuador, Spania, Franţa, Mexic, Peru, Portugalia şi Venezuela. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aliona Strîmbeanu, directoarea ansamblului „Joc”, a fost concediată 

Aliona Strîmbeanu, directoarea ansamblului „Joc”, a fost concediată Aliona Strîmbeanu, directoarea ansamblului „Joc”, a fost concediată. Liuba Lupașenco, responsabila de comunicare a Ministerului Culturii a...

CNA îl cercetează pe Președintele Uniunii Chinologice pentru o evaziune uriaşă

CNA îl cercetează pe Președintele Uniunii Chinologice pentru o evaziune uriaşă Președintele Uniunii Chinologice din Moldova, Serghei Volîneț, este cercetat penal de Centrul Național Anticorupție...

Cu șarpele în troleibuz

Cu șarpele în troleibuz Un bărbat din capitală a decis, probabil, să-i surprindă pe alți călători și a urcat în compania unui șarpe  într-un...

Rusia a închis temporar Podul Crimeea

Rusia a închis temporar Podul Crimeea În dimineața zilei de marți, 23 iulie, a avut loc un atac asupra portului Kavkaz din regiunea Krasnodar din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.