‘Noaptea de poezie’ uneşte Parisul cu 10 oraşe arabe în acest weekend

Publicat:

Institutul Lumii Arabe (IMA), în asociere cu filialele franceze din zece oraşe arabe, organizează de sâmbătă până duminică o ”noapte de poezie” în cadrul căreia artişti vor dialoga în franceză, turcă şi arabă, relatează AFP, scrie Agerpres.

‘Noaptea de poezie’ uneşte Parisul cu Cairo, Bagdad, Doha, Jeddah, Riad, Khartoum, Manama, Rabat, Abu Dhabi şi Tunis. Spectacolele vor avea loc în instituţii franceze, alianţe sau ambasade ale Franţei din aceste oraşe.


Citește și : Marea Britanie are un nou ministru pentru Brexit

La Paris, IMA îşi va deschide porţile publicului sâmbătă la ora locală 19:00 până duminică dimineaţa. În acest interval vor avea loc spectacole, lecturi şi concerte.

La această iniţiativă, care reuneşte muzicieni, dansatori, designeri şi poeţi, au participat trei mii de persoane în anul 2016 şi şapte mii anul trecut.

Tineri actori de la Conservatorul Naţional de Artă Dramatică vor propune oricui doreşte să aleagă o poezie care îi va fi citită personal.

Un mic dejun oriental va fi de asemenea oferit. Firme de catering care au angajat refugiaţi vor oferi preparate tradiţionale.

Preşedintele IMA, fostul ministru al Culturii Jack Lang, a afirmat că prin acest eveniment se ”răspunde la violenţă prin cultură, la fanatism prin poezie”, în timp ce Franţa comemorează atacurile din noiembrie 2015.

Citește și : Primul ambasador arab creştin al Israelului a fost numit în Azerbaidjan

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.