Noi angajamente la Davos pentru Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei şi Malariei

Publicat:

Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei şi Malariei a reuşit să strângă o treime din cele 18 miliarde de dolari despre care spune că sunt necesare pentru a contracara regresele cauzate de pandemia de coronavirus şi pentru a lupta împotriva celor trei maladii, informează marţi agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Fondul internaţional a anunţat marţi un prim angajament din partea sectorului privat, în marja Forumului Economic Mondial de la Davos.


Citeşte şi: Ce se ascunde în spatele schimbărilor politicii SUA față de Cuba și Venezuela? – Black News

Organizaţia caritabilă Comic Relief US a promis o contribuţie de 10 milioane de dolari, cărora li se adaugă alte 30 de milioane din partea Fundaţiei Bill & Melinda Gates.

Pentru 2024-2026, Fondul Global pentru Combaterea SIDA, TBC şi Malariei şi-a stabilit un obiectiv de strângere de fonduri de 18 miliarde dolari americani. Preşedintele SUA, Joe Biden, care va găzdui o apropiată conferinţă pe acest subiect, a semnalat deja un angajament de 6 miliarde de dolari.

Întreruperile asistenţei medicale provocate de COVID-19 în întreaga lume au dus la regrese în ce priveşte testarea şi tratamentul celor trei boli, care sunt mortale, a punctat directorul executiv al Fondului, Peter Sands.

“Realitatea este că nevoia de a combate aceste boli nu dispare. Situaţia s-a înrăutăţit”, a subliniat acesta.

În acelaşi timp, climatul donaţiilor s-a schimbat dramatic din 2019, când fondul atinsese un obiectiv de 14 miliarde de dolari.

Citeşte şi: Lituania anunţă retragerea ambasadorului din Rusia – Black News

Potrivit lui Sands, pandemia, războiul din Ucraina şi turbulenţele economice în creştere au un impact semnificativ asupra investiţiilor, guvernele fiind marcate de eforturile de redresare a bugetelor după COVID-19, iar unele dintre ele angajează bani pentru a ajuta Ucraina.

Donaţiile din sectorul privat sunt, de asemenea, afectate de recentele pierderi de pe piaţă.

“Este o perioadă dificilă de strâns sume mari de bani”, a menţionat Sands.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost...

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău Compania aeriană Flyone a stabilit noi reguli pentru pasagerii cursei Erevan-Chișinău, inclusiv verificare suplimentară, control de...

Nu au fost lăsați să intre în țară. Mai mulți străini au făcut cale întoarsă de la vamă

Nu au fost lăsați să intre în țară. Mai mulți străini au făcut cale întoarsă de la vamă În ultimele 24 de ore, pe sensul...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.