X

Noi angajamente la Davos pentru Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei şi Malariei

Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei şi Malariei a reuşit să strângă o treime din cele 18 miliarde de dolari despre care spune că sunt necesare pentru a contracara regresele cauzate de pandemia de coronavirus şi pentru a lupta împotriva celor trei maladii, informează marţi agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Fondul internaţional a anunţat marţi un prim angajament din partea sectorului privat, în marja Forumului Economic Mondial de la Davos.

Citeşte şi: Ce se ascunde în spatele schimbărilor politicii SUA față de Cuba și Venezuela? – Black News

Organizaţia caritabilă Comic Relief US a promis o contribuţie de 10 milioane de dolari, cărora li se adaugă alte 30 de milioane din partea Fundaţiei Bill & Melinda Gates.

Pentru 2024-2026, Fondul Global pentru Combaterea SIDA, TBC şi Malariei şi-a stabilit un obiectiv de strângere de fonduri de 18 miliarde dolari americani. Preşedintele SUA, Joe Biden, care va găzdui o apropiată conferinţă pe acest subiect, a semnalat deja un angajament de 6 miliarde de dolari.

Întreruperile asistenţei medicale provocate de COVID-19 în întreaga lume au dus la regrese în ce priveşte testarea şi tratamentul celor trei boli, care sunt mortale, a punctat directorul executiv al Fondului, Peter Sands.

“Realitatea este că nevoia de a combate aceste boli nu dispare. Situaţia s-a înrăutăţit”, a subliniat acesta.

În acelaşi timp, climatul donaţiilor s-a schimbat dramatic din 2019, când fondul atinsese un obiectiv de 14 miliarde de dolari.

Citeşte şi: Lituania anunţă retragerea ambasadorului din Rusia – Black News

Potrivit lui Sands, pandemia, războiul din Ucraina şi turbulenţele economice în creştere au un impact semnificativ asupra investiţiilor, guvernele fiind marcate de eforturile de redresare a bugetelor după COVID-19, iar unele dintre ele angajează bani pentru a ajuta Ucraina.

Donaţiile din sectorul privat sunt, de asemenea, afectate de recentele pierderi de pe piaţă.

“Este o perioadă dificilă de strâns sume mari de bani”, a menţionat Sands.

Tags: coronaviruscovid-19DavosForumul Economic MondialmalariepandemiePeter SandsSIDAtuberculozaucraina
Categorii: Știrile zilei