Noi audieri la Comisia Vetting

Publicat:

Noi audieri la Comisia Vetting

Comisia Vetting anunță noi audieri ale candidaților înscriși la concursurile pentru ocuparea funcțiilor în organele de autoadministrare judecătorească și în cea de judecător al Curții Supreme de Justiție. Este vorba de doisprezece subiecți în privința cărora va fi evaluată integritatea financiară și etică. 

Audierile sunt planificate pentru 11, 12 și 13 iunie. Din cei 12 candidați, șapte concurează pentru funcții în organele de autoadministrare, inclusiv doi pentru cea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).


Citeşte şi: Cum ar putea arăta viitorul Parlament European – Stiripesurse.md

10 dintre cei 12 subiecți au confirmat recepționarea invitației și prezența la audieri; ceilalți nu au informat deocamdată Comisia dacă vor participa.

Noi audieri la Comisia Vetting

Runda de audieri urmează să se desfășoare conform următorului program:

Marți, 11 iunie

9:00 – Ana ZABULICA, candidată la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor (evaluată în baza Legii 26/2022);

9:30 – Stanislav GROSU, candidat la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor (evaluat în baza Legii 26/2022)

10:00 – Vitalie PÎSLARIUC, candidat la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor (evaluat în baza Legii 26/2022)

10:30 – Ruslan BERZOI, candidat la funcția de judecător al CSJ (evaluat în baza Legii 65/2023)

11:00 – Andrei CAZACICOV, candidat la funcția de membru al Colegiului Disciplinar (evaluat în baza Legii 26/2022)

11:30 – Ludmila BOLOCAN, candidată la funcția de judecător al CSJ (evaluată în baza Legii 65/2023)

14:00 – Mariana URSACHI (anterior PITIC), judecătoare a CSJ în funcție (evaluată în baza Legii 65/2023) (deocamdată nu a confirmat prezența).

Noi audieri la Comisia Vetting

Miercuri, 12 iunie

9:30 – Anatolie MINCIUNĂ, candidat la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (evaluat în baza Legii 26/2022)

12:00 – Sofia ARAMĂ, candidată la funcția de membru al Colegiului Disciplinar (evaluată în baza Legii 26/2022)

14:30 – Ion RUSU, candidat la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și în Colegiul Disciplinar (evaluat în baza Legii 26/2022) (deocamdată nu a confirmat prezența). 

Noi audieri la Comisia Vetting

Joi, 13 iunie

9:30 – Dorin MUNTEANU, candidat la funcția de judecător al CSJ (evaluat în baza Legii 65/2023)

12:30 – Vladislav SCHIBIN, candidat la funcția de membru al Colegiului Disciplinar și în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor (evaluat în baza Legii 26/2022).

Comisia informează că cei care sunt interesați de procesul de evaluare și vor să participe la audieri trebuie să notifice în prealabil Secretariatul Comisiei Vetting la adresa de e-mail [email protected]. Audierile vor avea loc în incinta CSM – Chișinău, str. M. Eminescu 5.

Înregistrările video de la audieri vor fi disponibile în limbile română și engleză pe pagina web a Comisiei: www.vettingmd.eu și pe canalul de YouTube: ComisiaVetting | Vetting Commission – YouTube

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.