Noi baze NATO în Letonia pentru a proteja țările occidentale de Rusia

Publicat:

Noi baze NATO în Letonia pentru a proteja țările occidentale de Rusia

Baza militară a Brigăzii multinaționale a NATO de la Adazi, în Letonia, se extinde. Noile structuri, finanțate de Canada, vor găzdui tancurile și vehiculele blindate ale brigăzii și vor oferi de asemenea zone pentru întreținerea lor, transmite EURONEWS, potrivit stiripesurse.ro.

“Acesta este un proiect de mai multe milioane de euro. Depășește 7 milioane de euro, este doar un alt angajament pentru combaterea posibilelor agresiuni în apropiere”, a declarat James Smith, comandantul Comandamentului Forțelor Armate canadiene din Letonia. “Aducem mai multă putere și mai mulți oameni aici. Îi antrenăm pe oamenii și aducem și echipament”, a adăugat colonelul.


Citeşte şi: Președintele României vine la Chișinău – Stiripesurse.md

Ceremonia de deschidere de miercuri a marcat de asemenea finalizarea proiectelor finanțate de Canada și de Spania, care au îmbunătățit infrastructura din baza militară. Îmbunătățirile includ un nou depozit, structuri de tracțiune, un perimetru de securitate și un drum betonat.

Noi baze NATO în Letonia pentru a proteja țările occidentale de Rusia

Investițiile Canadei și Spaniei pentru construcția acestor structuri se ridică la peste 7 milioane de euro. Letonia a asigurat supravegherea lucrărilor de construcție pentru a garanta succesul proiectelor. Ambele proiecte de construcție au început în 2023 și au fost finalizate în aproximativ un an.

În noiembrie 2024 brigada va desfășura primul său exercițiu pe teren la scară largă și va demonstra integrarea sa în structura superioară de comandă a NATO. Brigada ar trebui să fie pe deplin pregătită pentru luptă până în 2026.

Noi baze NATO în Letonia pentru a proteja țările occidentale de Rusia

În același timp, Germania construiește o altă bază militară NATO la Rudnininkai, în Lituania. Zona va fi folosită pentru întreținerea echipamentelor militare ale aliaților, inclusiv a tancurilor. Baza este finanțată de Berlin și construită prin Agenția de Sprijin și Aprovizionare a NATO. Unele elemente ale brigăzii germane vor fi desfășurate la Rukla, unde în prezent servesc soldați germani din NATO Enhanced Forward Presence Battle Group (Grupul de Luptă Avansat Consolidat al NATO).

“Este o chestiune de descurajare a Rusiei. Trebuie să fim capabili să staționăm o brigadă blindată germană aici, în Lituania, pentru a asigura libertatea națiunilor occidentale”, a declarat Harald Gante, comandantul armatei Germaniei.

Baza va găzdui aproximativ 2.000 de soldați, inclusiv vehicule de luptă, și ar trebui să devină complet operațională în 2027.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Expoziţie despre Pactul Hitler-Stalin. Protocolul suplimentar secret

Expoziţie despre Pactul Hitler-Stalin. Protocolul suplimentar secret Aproape dat uitării în vest, pactul Hitler-Stalin din 1939 marchează încă şi astăzi unele părţi ale Europei răsăritene....

Reacția Ministerului Agriculturii la declarația lui Slusari. Importul de porumb și grâu, blocat

Reacția Ministerului Agriculturii la declarația lui Slusari. Importul de porumb și grâu, blocat Comisia de licențiere provizorie a respins cererea depusă de Compania Zernoff SRL...

În perioada 23 – 29 august 2024, au activat peste 900 de carabinieri la menținerea și asigurarea ordinii publice

În perioada 23 – 29 august 2024, au activat peste 900 de carabinieri la menținerea și asigurarea ordinii publice Astfel, au fost acoperite în total...

În loc de petrol și gaze din Federația Rusă, Ucraina este gata să furnizeze resurse energetice în UE din Kazahstan sau Azerbaidjan – OP

În loc de petrol și gaze din Federația Rusă, Ucraina este gata să furnizeze resurse energetice în UE din Kazahstan sau Azerbaidjan - OP Începând...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.