Noi ciocniri violente într-un cartier comercial din Hong Kong

Publicat:

Duminică a fost o nouă zi de ciocniri în Hong Kong între manifestanţii pro-democraţie şi poliţie, care a ripostat cu gaze lacrimogene într-un cartier comercial din centrul insulei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Fosta colonie britanică traversează cea mai gravă criză politică de la retrocedarea sa către China în 1997, din iunie având loc acţiuni şi adunări în stradă aproape zilnic.


Citește și : Armata rusă a doborât aproape 60 de rachete la baza Hmeimim din Siria (general)

Manifestanţii şi-au intensificat protestele în acest weekend, în timp ce China se pregăteşte să sărbătorească marţi 70 de la înfiinţarea Republicii Populare, inclusiv printr-o mare defilare militară.

 

Duminică, poliţia din Hong Kong a recurs la gaze lacrimogene în cartierul Causeway Bay, care găzduieşte numeroase magazine de lux.

Ciocnirile au izbucnit după ce manifestanţi furioşi au încercuit şi provocat forţele de ordine, care au procedat ulterior la arestări.

Violenţele de duminică au intervenit la o zi după noi ciocniri între mici grupuri de manifestanţi, care au lansat cocteiluri Molotov şi cărămizi în direcţia forţelor de ordine, care au ripostat cu tunuri cu apă, gaze lacrimogene şi cu piper.

Citește și : Scandalul ucrainean influenţează şi campania lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din 2020

O parte dintre manifestanţi au invadat Harcourt Road, o mare arteră care traversează cartierul central al Amiralităţii, şi mici grupuri au atacat clădirea Biroului de legătură cu guvernul central chinez.

Sâmbătă seara, mii de persoane s-au adunat în parcul din faţa parlamentului, unde la 28 septembrie 2014 debutase ‘Mişcarea umbrelelor’, o ocupaţie paşnică de 79 de zile a centrului financiar şi politic al insulei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.