Noi ciocniri violente pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim! 42 de oameni au fost răniţi

Publicat:

Patruzeci şi două de persoane au fost rănite vineri dimineaţa, în ciocnirile care au avut loc între manifestanţi palestinieni şi poliţişti israelieni pe Esplanada Moscheilor, scena unor puternice tensiuni în centrul Ierusalimului, au anunţat echipele de intervenţie, informează AFP, potrivit agerpres.

“S-au înregistrat 42 de răniţi în urma confruntărilor cu forţele de ocupaţie” pe Esplanadă, situată în Ierusalimul de Est, sector palestinian ocupat de Israel, a anunţat Semiluna Roşie palestiniană. Un prim bilanţ indica 12 răniţi.


Vezi şi: Joe Biden nu va lăsa Rusia să intimideze Europa (VIDEO) – Black News

Dintre cei 42 de răniţi, 22 au fost transportaţi într-un spital din Ierusalim, însă “niciunul nu se află în stare gravă”, a precizat Semiluna Roşie palestiniană.

Manifestanţi au aruncat cu pietre, ceea ce a determinat poliţia israeliană să intre pe Esplanadă şi să utilizeze “mijloace pentru a dispersa mulţimea”, au anunţat forţele de ordine într-un comunicat.

Poliţia a tras cu gloanţe de cauciuc, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la faţa locului, şi cu grenade cu gaze lacrimogene, potrivit altor martori.

În timpul ultimelor două săptămâni, ciocniri violente s-au soldat cu peste 250 de răniţi palestinieni la şi lângă Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al islamului şi cel mai sacru loc al iudaismului, cunoscut sub numele de Muntele Templului.

Citeşte şi: Erdogan vizitează Arabia Saudită, o premieră după asasinarea lui Khashoggi – Black News

Aceste ciocniri au alimentat temeri privind o escaladare între israelieni şi palestinieni, pe fondul unor atacuri anti-israeliene sângeroase şi al unor operaţiuni militare israeliene în Cisiordania ocupată, de la sfârşitul lui martie, notează AFP.

Noile ciocniri intervin în condiţiile în care musulmanii celebrează ultima vineri din luna sfântă a Ramadanului, care urmează să se încheie săptămâna viitoare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Muntele Everest crește în înălțime

Muntele Everest crește în înălțime Oamenii de știință au descoperit că muntele Everest, cel mai înalt din lume, crește în înălțime. Ei au încercat să...

Cum se mai ‘simte’ cafeaua noastră cea de toate zilele în 2024?

Cum se mai 'simte' cafeaua noastră cea de toate zilele în 2024? Pe 1 octombrie sărbătorim Ziua Mondială a Cafelei. E – la fel ca...

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei O bombă de producţie americană din Al Doilea Război Mondial, cu greutatea...

Copii, bolnavi sau răniți în raidurile israeliene din Gaza, tratați în spitale din România

Copii, bolnavi sau răniți în raidurile israeliene din Gaza, tratați în spitale din România România primește răniți și bolnavi palestinieni, într-o misiune internațională de evacuare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.