X

Noi fotografii cu petrecerea la care a participat Boris Johnson când era lockdown

Au apărut fotografii în care premierul Marii Britanii, Boris Johnson, consumă alcool la o adunare care ar fi avut loc în timpul celui de-al doilea lockdown. Imaginile au fost obținute de ITV News, îl arată pe premier ținând un pahar în mână alături de cel puțin alte 6 persoane, în jurul unei mese, informează mediafax.

Fotografiile, obținute de ITV News, îl arată pe Boris Johnson ținând un pahar în mână alături de cel puțin alte șase persoane, în jurul unei mese cu mai multe sticle de vin goale, biscuiți și chipsuri, relatează Sky News.

Citește și : Rusia examinează în prezent planul de pace propus de Italia (viceministru rus)

În fotografii, grupul pare să toasteze pentru cineva în timp ce Boris Johnson vorbește. Pe un scaun se află, de asemenea, o cutie ministerială roșie.

Se spune că adunarea ar fi avut loc la 13 noiembrie 2020, în timpul celui de-al doilea lockdown național, când oamenilor li s-a permis să părăsească locuința doar pentru un număr limitat de motive, inclusiv munca, dacă nu puteau lucra de acasă, și nu li s-a permis să viziteze alte gospodării.

În 8 decembrie 2021, premierul a fost întrebat în Parlament dacă a existat o petrecere în Downing Street în acea zi, iar el a răspuns: „Nu”.

Evenimentele din acea zi au făcut parte din ancheta Poliției Metropolitane, care s-a încheiat săptămâna trecută, dar premierul nu a fost amendat pentru niciun eveniment din acea zi.

Citește și : Fosta şefă a diplomaţiei austriece îşi dă demisia de la Rosneft

Fotografiile au apărut în ceea ce ar putea fi ajunul raportului lui Sue Gray privind evenimentele care au încălcat regimul de izolare din Downing Street și Whitehall.

Un purtător de cuvânt al No.10 a declarat: „Biroul Cabinetului și Poliția metropolitană au avut acces la toate informațiile relevante pentru investigațiile lor, inclusiv la fotografii. Poliția metropolitană și-a încheiat ancheta, iar Sue Gray își va publica raportul în zilele următoare, moment în care premierul se va adresa Parlamentului în plen”.

Tags: Boris JohnsonDowning Streetlockdownpartygate
Categorii: Diaspora