Noi incendii de vegetaţie PÂRJOLESC Australia

Publicat:

Autorităţile australiene au emis avertizări de incendiu ce vizează mai multe regiuni din statul Noul Wales de Sud, dintre care patru lângă Sydney, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului, informează DPA, potrivit agerpres.

În apropiere de Sydney, incendiul Gospers Mountain a mistuit peste 230.000 de hectare, inclusiv o parte din Parcul Naţional Wollemi, la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de oraş. Pompierii nu au reuşit până în prezent să controleze acest incendiu care este activ de şapte săptămâni.


Citeşte şi: Mai marii lumii l-au luat peste picior pe Trump – VIDEO

Pe lângă acesta, au fost emise alte patru avertizări. În zonele respective, Serviciul Rural de Pompieri din Noul Wales de Sud (RFS) a anunţat că este prea târziu ca rezidenţii să fugă şi le-a cerut acestora să se adăpostească. ”Odată cu căderea nopţii, pentru multe comunităţi pericolul continuă. Condiţiile periculoase se vor menţine în următoarele ore în zona a numeroase incendii”, a scris RFS pe Twitter.

Sydney a fost sufocat de nivelurile ”periculoase” de poluare atmosferică din cauza fumului degajat de incendiile de vegetaţie din jurul oraşului. ”Smogul va persista din nou diseară în multe zone, inclusiv Sydney şi Central Coast”, a indicat RFS. ”Acesta va fi dens mâine dimineaţă din cauza unei inversiuni a temperaturii care îl va ţine captiv în unele regiuni”, a completat serviciul de pompieri.

Trei pompieri au fost transportaţi la spital pe calea aerului după ce au fost răniţi în incendiul din apropiere de Barajul Warragamba, la vest de Sydney, a notat RFS.

Biroul de Meteorologie al statului Noul Wales de Sud a emis o alertă privind siguranţa pe drumurile publice din Sydney şi suburbii din cauza fumului care afectează vizibilitatea.

Peste 1.700 de pompieri se luptă în prezent cu 117 incendii de vegetaţie pe teritoriul acestui stat.

Citeşte şi: Avocatul lui Trump a ajuns la Kiev să ‘limpezească apele’

Australia a înregistrat în noiembrie cea mai scăzută cantitate de precipitaţii pentru această lună, a anunţat joi biroul meteorologic din această ţară afectată de incendii devastatoare de vegetaţie, agravate de condiţiile de secetă prelungită.

Incendiile de vegetaţie au provocat decesul a patru persoane şi au distrus peste 400 de locuinţe de la începutul lui noiembrie. Pe lângă Noul Wales de Sud, există încă focare active în statele Victoria, Australia de Sud şi Queensland.

Potrivit previziunilor, condiţiile de vreme uscată ar putea continua pentru cel puţin încă trei luni, a precizat săptămâna trecută BOM, subliniind riscul declanşării unor incendii suplimentare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului Un incident neplăcut a...

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței Angajații Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) au sărăbătorit sâmbătă, 5 octombrie, Ziua Națională a...

Geoană spune că a fost la Moscova în 2009 într-o vizită ‘normală, exploratorie’

Geoană spune că a fost la Moscova în 2009 într-o vizită 'normală, exploratorie' Mircea Geoană a vorbit la Digi24 despre vizita pe care a făcut-o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.