Noi incidente cu migranţi la graniţa belarusă – VIDEO

Publicat:

Mai mulţi migranţi au încercat marţi noaptea să forţeze în cel puţin două locuri trecerea prin gardul de la frontiera Poloniei cu Belarusul, au anunţat miercuri grănicerii polonezi printr-un mesaj pe Twitter, preluat de Reuters, potrivit agerpres.

Numărul de incidente de la frontieră a scăzut, dar repetarea unor astfel de episoade dovedeşte, potrivit guvernului de la Varşovia, că autorităţile de la Minsk şi-au schimbat poate tactica, dar nu au renunţat la planurile de a folosi migranţii din Orientul Mijlociu ca armă în confruntarea cu Uniunea Europeană.


Citeşte şi: A stat 43 de ani în închisoare pentru o crimă pe care n-a comis-o – Black News

Tensiunile de pe teren rămân ridicate, deşi partea poloneză face un efort diplomatic.

Grănicerii polonezi arată că marţi în jurul orei 18:00 GMT un grup de circa 100 de migranţi a încercat să treacă gardul. Imaginile video ataşate pe Twitter arată o secţiune de gard culcat la pământ, iar de cealaltă parte bărbaţi înarmaţi, purtând uniforme militare.

Conform aceleiaşi surse, un alt grup, de aproximativ 40 de migranţi, a făcut două tentative de trecere a frontierei în apropiere de satul Mielnkik, aruncând pietre, crengi şi grenade paralizante către forţele poloneze. Un soldat a fost rănit la cap şi a primit îngrijiri medicale, a declarat agenţiei de presă de stat PAP purtătoarea de cuvânt a grănicerilor, Anna Michalska.

Citeşte şi: Un nou proiect de lege va permite RIDICAREA cetăţeniei britanice fără o notificare prealabilă – Black News

În timpul evenimentelor, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, se afla la Paris. El va continua miercuri la Ljubljana turneul diplomatic început marţi la Budapesta şi Zagreb, în încercarea de a întări unitatea europeană pentru o atitudine fermă faţă de Belarus şi Rusia.

Viceministrul de externe Marcin Przydacz a declarat agenţiei Reuters că şeful guvernului de la Varşovia se va întâlni vineri cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi cu prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson. “Premierul discută acum cu liderii UE, începând cu Parisul, cu preşedintele (francez Emmanuel) Macron, pentru a menţine unitatea Uniunii Europene (…) şi pentru pregătirea altor acţiuni dacă situaţia de securitate se deteriorează în continuare”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România va acorda expertiză R. Moldova în domeniul finanțărilor europene

România va acorda expertiză R. Moldova în domeniul finanțărilor europene România va acorda expertiză R. Moldova în domeniul finanțărilor europene. Despre aceasta a menționat subsecretarul...

Liderii lumii îşi reiterează ‘oroarea’ la un an de la atacul Hamas în sudul Israelului, iar unii acuză Israelul

Liderii lumii îşi reiterează 'oroarea' la un an de la atacul Hamas în sudul Israelului, iar unii acuză Israelul Liderii occidentali îşi reiterează atât ”oroarea”...

Prorușii din R.Moldova s-au înghesuit să-l felicite pe Putin cu ocazia zilei sale de naștere

Prorușii din R.Moldova s-au înghesuit să-l felicite pe Putin cu ocazia zilei sale de naștere Socialistul Igor Dodon, oligarhul fugar Ilan Șor și bașcana Găgăuziei,...

Luminile la Turnul Eiffel se vor stinge în această seară în memoria victimelor atacului din 7 octombrie din Israel

Luminile la Turnul Eiffel se vor stinge în această seară în memoria victimelor atacului din 7 octombrie din Israel Luminile la Turnul Eiffel se vor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.