Noi manifestanții ale ‘Vestelor galbene’ au avut loc în mai multe orașe din Franța – VIDEO

Publicat:

Noi proteste antiguvernamentale organizate de mișcarea „Vestelor galbene” au avut loc sâmbătă în mai multe orașe din Franța, manifestanții solicitând din nou îmbunătățirea condițiilor de trai și demisia președintelui Emmanuel Macron, potrivit France 24, scrie mediafax.

Deși „Vestele galbene” au avut o activitate redusă în timpul verii, liderii acestei mișcări încearcă acum să obțină sprijin pentru o nouă serie de proteste în condițiile în care Guvernul de la Paris plănuiește o reformă a sistemului francez de pensii.


Citește și : Franța va continua eforturile pentru ca Iranul să respecte pe deplin Acordul nuclear din 2015

Potrivit Poliției, aproximativ 1.500 de persoane au manifestat în orașul Montpellier, din sudul țării. O mașină de Poliție a fost incendiată ca urmare a unui atac cu o sticlă incendiară, iar forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene pentru a potoli violențele.

Mai multe magazine au fost vandalizate, iar Poliția a anunțat că trei persoane au fost reținute în urma acestor proteste.

https://twitter.com/sahouraxo/status/1170371913396322304?s=20

https://twitter.com/sahouraxo/status/1170419272343904256?s=20

https://twitter.com/AD12369002/status/1170344848551043072?s=20

Manifestații au avut loc și în orașe precum Rouen, Strasbourg și Toulouse, mii de persoane participând la proteste în fiecare dintre aceste orașe.

„Suntem cu toții aici, vrem ca Guvernul să facă o schimbare majoră în ceea ce privește politicile sale (…), iar o schimbare radicală poate să aibă loc doar prin demisia Guvernului”, a declarat Alexandre Chantry, un lider al „Vestelor galbene” din Lille.

La Paris doar câteva zeci de persoane au protestat pe Champs-Elysees, în condițiile în care autoritățile locale mențin o interdicție referitoare la proteste.

Citește și : Corbyn nu va susține alegerile dacă Johnson nu respectă legea care blochează Brexit-ul fără acord

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.