X

Noi percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor afiliate lui Ilan Șor

Noi percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor afiliate lui Ilan Șor

Oamenii legii au descins cu percheziții în cadrul unei cauze penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali. Aceasta, după ce au fost deconspirate mai multe căi ilegale de finanțare din surse tenebre a partidelor politice afiliate lui Ilan Șor, transmite IPN.

Perchezițiile au fost efectuate de către Procuratura Anticorupție și Inspectoratul Național de Investigații. S-a stabilit că membrii organizațiilor teritoriale primare ale unor partide politice sunt remunerați lunar cu sume bănești care nu sunt reflectate în evidența contabilă a formațiunilor, potrivit ipn.md.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

„S-a stabilit că destinatarii surselor bănești, potrivit materialelor cauzei penale, sunt membrii organizațiilor teritoriale primare ale unor partide politice din țară, remunerați lunar din surse tenebre pentru activitățile prestate în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale, inclusiv pentru participarea la mitinguri, flashmob-uri și acțiuni de protest”, menționează Inspectoratul General al Poliției.

Potrivit IGP, reprezentanților partidelor afiliate lui Ilan Șor le sunt create conturi în banca comercială ,,Promsvyazbank” din Federația Rusă, care se află sub sancțiuni internaționale pentru oferirea de sprijin armatei ruse în războiul din Ucraina. Ulterior, pentru activitatea în folosul partidelor și pentru coruperea electorală în cadrul alegerilor care urmează să se desfășoare, prin intermediul aplicației ,,PSB”, le sunt transferate pe conturile acestora sume de bani în ruble rusești. Acestea variază de la 10 000 la 55 000 de ruble (echivalent a 1 975 – 10 870 de lei).

IGP precizează că se vor efectua acțiuni suplimentare de urmărire penală pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Tags: finanţare ilegalăIlan Şor
Justiţie