Noi probleme de sănătate pentru Papa Francisc: Suveranul pontif NU a putut să citească la audienţa publică!

Publicat:

Noi probleme de sănătate pentru Papa Francisc: Suveranul pontif NU a putut să citească la audienţa publică!

Papa Francisc a făcut o scurtă vizită la spitalul Gemelli de pe Insula Tiberina din Roma pentru o examinare medicală, după audienţa generală de miercuri de la Vatican, au declarat surse pentru ANSA.

Suveranul pontif s-a întors la Vatican după scurta deplasare la spital.

Papa Francisc a sărit peste momentul lecturii la audienţa sa săptămânală de miercuri, delegând sarcina unui consilier şi spunându-le credincioşilor că încă nu se simte bine, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.


Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, care a avut o serie de probleme de sănătate în ultima vreme, şi-a anulat întâlnirile de sâmbătă şi de luni din cauza a ceea ce Vaticanul a numit o uşoară răceală.

Citeşte şi: „Deputații” de la Tiraspol vor adopta o „rezoluție” prin care cer AJUTORUL Rusiei şi mai multor organisme internaţionale – Stiripesurse.md

Duminică, el se adresase mulţimii din Piaţa Sfântul Petru în mod normal, pentru a transmite mesajul său Angelus.

Noi probleme de sănătate pentru Papa Francisc: Suveranul pontif NU a putut să citească la audienţa publică!

“Dragi fraţi şi surori, sunt încă puţin răcit”, a spus miercuri Papa Francisc, anunţând că altcineva va citi cateheza sa despre invidie şi lăudăroşenie, două dintre cele şapte păcate de moarte.

Lectura a fost de aproximativ o pagină.

Mai devreme miercuri, papa nu citise nici discursul pregătit pentru întâlnirea cu o delegaţie de episcopii armeni, lăsând şi acesta în seama unui asistent, potrivit Vaticanului.

Citeşte şi: Supăraţi pe Bolea, fermierii pleacă la Bruxelles – Stiripesurse.md

Papa a luat cuvântul la sfârşitul audienţei, având vocea răguşită şi tuşind puţin, pentru a-i saluta pe unii dintre credincioşi şi pentru a lansa apeluri la pace, aşa cum obişnuieşte. El a menţionat conflictele din Ucraina, Israel şi teritoriile palestiniene, precum şi recentele atacuri mortale împotriva unei biserici catolice şi a unei moschei din Burkina Faso, precum şi violenţele continue din Haiti. A condamnat, de asemenea, utilizarea minelor antipersonal, numindu-le “dispozitive diabolice” şi a reamintit că la 1 martie se împlinesc 25 de ani de la intrarea în vigoare a unei convenţii ONU care le interzice.

Noi probleme de sănătate pentru Papa Francisc: Nu a putut să citească la audienţa publică!

În decembrie, papa a fost nevoit să anuleze o călătorie planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei şi a unei infecţii pulmonare.

În ianuarie, el nu a putut să termine un discurs din cauza unei “bronşite”. Mai târziu, în cursul lunii, a declarat că se simte mai bine, în ciuda “unor dureri”.

Citeşte şi: A început Congresul de la Tiraspol – Stiripesurse.md

În tinereţe, în Argentina, ţara sa natală, papei Francisc i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân.

Papa are, de asemenea, dificultăţi de mers şi foloseşte în mod regulat un scaun cu rotile sau un baston. Miercuri, el a ajuns la audienţa sa din interior într-un scaun cu rotile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recolta de struguri din acest an va fi mai mică cu până la 35% față de 2023

Recolta de struguri din acest an va fi mai mică cu până la 35% față de 2023 Sectorul vitivinicol se confruntă cu provocări semnificative la...

Uniunea Europeană vrea să antrezene mai mulţi soldaţi ucraineni, dar nu pe teritoriul Ucrainei

Uniunea Europeană vrea să antrezene mai mulţi soldaţi ucraineni, dar nu pe teritoriul Ucrainei Uniunea Europeană, care şi-a stabilit ca obiectiv de a instrui aproximativ...

Răcire neobişnuită a apelor Atlanticului, fenomenul La Nina pe cale să se formeze

Răcire neobişnuită a apelor Atlanticului, fenomenul La Nina pe cale să se formeze Experţii au semnalat o anomalie termică care se produce în apele de...

Evenimentele Zilei de 31 august în Istorie

Evenimentele Zilei de 31 august în Istorie 31 august este a 243-a zi a calendarului gregorian și a 244-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.