Noi probleme pentru Salvini: Nava unui ONG german cu 65 de migranţi la bord se îndreaptă spre Italia

Publicat:

O navă operată de ONG-ul german Sea-Eye a anunţat vineri că a salvat 65 de migranţi de pe o barcă de cauciuc în largul coastelor Libiei, acţiune susceptibilă să conducă la o nouă dispută europeană privind migranţii care traversează Mediterana pentru a ajunge în UE şi care sunt salvaţi de nave ale unor ONG-uri ce apoi încearcă să acosteze în Italia în pofida opoziţiei guvernului de la Roma, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Anunţul privind acest nou grup de migranţi survine la o săptămână după ce nava Sea-Watch, aparţinând tot unui ONG german, a debarcat 40 de migranţi pe insula italiană Lampedusa după ce comandantul acestei nave, Carola Rackete, a sfidat interdicţia dată de guvernul italian şi a forţat intrarea în port, obligând o vedetă a poliţiei italiene să se dea la o parte din calea sa pentru a nu fi zdrobită de chei.


Citește și : Secretarul general al NATO continuă seria de critici la adresa Rusiei

Un purtător de cuvânt al MAE german a declarat că trebuie găsit un ”port sigur” pentru debarcarea migranţilor de pe nava ONG-ului german Sea-Eye şi să se poarte discuţii între statele UE pentru redistribuirea acestora. Alt purtător de cuvânt de la Berlin, cel al Ministerului german de Interne, a susţinut că primirea acestor migranţi ”este o sarcină europeană şi din acest motiv mai multe state ale UE trebuie să se alăture eforturilor primirii lor din spirit de solidaritate”.

Încă o navă, denumită ”Alex” şi operată de ONG-ul italian de stânga ”Mediterranea”, aşteaptă în prezent cu peste 50 de migranţi la bord permisiunea de a intra într-un port. Malta a anunţat că acceptă să preia migranţii, cu condiţia ca Italia să preia la rândul ei un număr similar de migranţi aflaţi în prezent în Malta.

Citește și : Andrzej Duda critică UE pentru întârzierea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord

În acest timp, vice-premierul şi ministrul italian de interne Matteo Salvini a insistat că nu va accepta ca vreo navă cu migranţi să acosteze în Italia. Avocatul nemţoaicei Carolei Rackete, care a fost eliberată după un scurt arest la domiciliu, a anunţat că va înainta împotriva lui Salvini o plângere penală pentru defăimare, după ce politicianul italian a caracterizat-o pe Facebook drept ”o comunistă germană bogată şi alintată”.

Carola Rackete va fi audiată marţi de un tribunal italian pentru a răspunde acuzaţiilor de favorizare a imigraţiei ilegale. Salvini a cerut ca ea să fie expulzată din Italia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.