Noi proteste ale kurzilor la Paris a doua zi după atacul în care au murit trei membri ai comunității

Publicat:

Pentru a doua zi, la Paris, au izbucnit ciocniri între poliție și membri ai comunității kurde, furioși pe uciderea vineri a trei membri ai comunității lor, scrie Reuters, informează mediafax.

Mașini au fost răsturnate, cel puțin un vehicul a fost incendiat și mici focuri au fost aprinse în apropiere de Piața Republicii, locul tradițional al demonstrațiilor din oraș, unde kurzii au organizat anterior un protest pașnic.


Citește și : Şeful diplomaţiei ruse cheamă la reducerea tensiunilor dintre Armenia şi Azerbaidjan

Ciocnirile au izbucnit în momentul în care unii manifestanți au părăsit piața, aruncând cu proiectile în poliție, care a răspuns cu gaze lacrimogene. Încăierările au continuat timp de aproximativ două ore înainte ca protestatarii să se disperseze.

Un bărbat înarmat a comis crimele la un centru cultural kurd și la o cafenea din apropiere, vineri, într-o zonă aglomerată a celui de-al zecelea district al Parisului.

Poliția a arestat un bărbat în vârstă de 69 de ani, despre care autoritățile au declarat că a fost eliberat recent din detenție în așteptarea procesului pentru un atac cu sabie asupra unei tabere de migranți din Paris în urmă cu un an.

După ce o mulțime furioasă a intrat în conflict cu poliția vineri după-amiază, Consiliul democratic kurd din Franța a organizat sâmbătă o adunare în Piața Republicii.

Sute de protestatari kurzi, cărora li s-au alăturat politicieni, inclusiv primarul celui de-al 10-lea district al Parisului, au fluturat steaguri și au omagiat victimele.

“Nu suntem protejați deloc. În 10 ani, șase activiști kurzi au fost uciși în inima Parisului, în plină zi”, a declarat Berivan Firat, purtător de cuvânt al consiliului. Ea a precizat că evenimentul a devenit violent după ce unii protestatari au fost provocați de persoane aflate într-un vehicul care trecea prin zonă.

Crimele de vineri au avut loc înainte de aniversarea uciderii a trei femei kurde în Paris, în ianuarie 2013.

Citește și :  Medvedev: Impunerea de către UE a unui plafon la preţul la gaze naturale a fost dictată de ‘ura animalică’ faţă de poporul rus

Ancheta a fost abandonată după ce principalul suspect a murit cu puțin timp înainte de a ajunge la proces, înainte de a fi redeschisă în 2019.

Reprezentanții kurzi, care s-au întâlnit sâmbătă cu șeful poliției din Paris, și-au reiterat apelul ca împușcăturile de vineri să fie considerate un atac terorist.

Interogatoriul suspectului continuă, a adăugat parchetul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.