X

Noi proteste ale ‘Vestelor galbene’ în mai multe oraşe din Franţa

Proteste ale Mişcării “Vestele galbene” au avut loc, sâmbătă după-amiază, în oraşe din Franţa, unii manifestanţi fiind reţinuţi, informează publicaţiile Le Figaro şi L’Express, scrie mediafax..

Zeci de protestatari s-au adunat în Piaţa Republicii din Paris, în pofida interdicţiei impuse de autorităţi în contextul pandemiei.

Citește și : OMS a anunţat că studiază posibile legături între COVID -19 şi maladia Kawasaki

Zece protestatari au fost amendaţi, iar cel puţin doi au fost reţinuţi, anunţă Poliţia franceză.

Proteste similare au avut loc în oraşele Montpellier şi Toulouse.

În oraşul Toulouse a fost organizată şi o contramanifestaţie a activiştilor anticapitalişti, la apelul primarului Jean-Luc Moudenc, membru al formaţiunii Republicanii (dreapta), informează Agenţia France-Presse. “Ne aflăm aici pentru a spune că este iresponsabil ca «Vestele galbene» să organizeze manifestaţii în contextul riscurilor de contagiere şi este iresponsabil să fie blocate magazine”, a declarat Philippe Léon, membru al unei asociaţii a comercianţilor.

Citește și : Trump speră că se va găsi un vaccin până la sfârşitul anului, ‘poate înainte’

Mişcarea “Vestele galbene”, care denunţă erodarea nivelului de trai din Franţa, a lansat apeluri pentru organizarea de proteste în acest weekend în principalele oraşe din Franţa. Autorităţile au interzis orice adunare de persoane, în contextul măsurilor antiepidemice.

Tags: frantaMontpellierpandemieparistoulousevestele galbene
Categorii: Diaspora