Noi proteste în Columbia. Mai multe persoane au fost rănite la Bogota

Publicat:

Columbienii au ieşit marţi pe străzi pentru a protesta împotriva reformelor economice şi a asasinării unor lideri ai societăţii civile, în primele adunări de amploare de la demonstraţiile la scară naţionale desfăşurate la sfârşitul lui 2019, informează dpa, scrie agerpres.

Protestatarii au ars cauciucuri, au răsturnat containere cu gunoaie şi au aruncat cu pietre în forţele de ordine mobilizate în nordul capitalei Bogota, unde cel puţin trei poliţişti şi un demonstrant au fost răniţi în cursul ciocnirilor, au relatat City TV şi postul de radio RCN.


Citește și : Merkel aşteaptă o decizie a UE privind participarea Huawei la sistemul 5G în Europa

Demonstranţii au blocat artere de circulaţie, iar transportul public a suferit perturbări în unele zone.

Proteste au fost programate şi în alte regiuni din ţară.

Manifestanţii cer anularea unei reforme fiscale adoptate la finalul anului trecut, pe care o consideră prea favorabilă marilor companii, şi mai multă protecţie pentru liderii societăţii civile.

Sute dintre aceştia au fost ucişi după ce guvernul a semnat un acord de pace cu gherila FARC în 2016, inclusiv aproape 20 de la începutul acestui an, conform unei cifre citate de Blu Radio.

Asasinatele au fost comise deseori de traficanţi de droguri, grupări paramilitare sau gherile care au intrat în zone abandonate de FARC şi încearcă să le ia sub control.

Protestele au început prin marşuri la nivel naţional, convocate de sindicate şi de grupuri ale societăţii civile, şi au adunat în jur de 250.000 de studenţi, muncitori, indigeni şi alte persoane în ziua de 21 noiembrie.

Proteste de mai mică amploare, inclusiv alte două zile de marşuri, au fost organizate ulterior.

Citește și : Franța, de acord să amâne colectarea noii taxe pentru ‘giganții’ din tehnologie până la finalul acestui an

Demonstranţii acuză guvernul conservator al preşedintelui Ivan Duque că încearcă să slăbească drepturile pensionarilor şi ale tinerilor angajaţi, şi reclamă mai multe fonduri pentru educaţie.

Moartea tânărului demonstrant Dilan Cruz, care a fost lovit de un proiectil tras de poliţie, a provocat un val de revoltă în toată ţara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘The Death of Slim Shady’, al 12-lea album semnat Eminem, va fi disponibil în 12 iulie

VIDEO - 'The Death of Slim Shady', al 12-lea album semnat Eminem, va fi disponibil în 12 iulie "The Death of Slim Shady (Coup de...

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.