X

Noi proteste violente în centrul Bagdadului – Cel puţin cinci morţi (FOTO/VIDEO)

Forţele de securitate irakiene au ucis sâmbătă cel puţin cinci persoane în timp ce împingeau protestatarii în tabăra lor principală instalată în centrul Bagdadului, folosind muniţia din dotare şi gaze lacrimogene, au anunţat poliţia şi medicii, potrivit Reuters, potrivit mediafax.

Mai multe persoane au fost rănite în urma confruntărilor dintre protestatari şi forţele de ordine, care au preluat controlul asupra situaţiei cu excepţia unui pod peste râul Tigru care face legătura între cartierele rezidenţiale şi comerciale din estul capitalei şi cea administrativă.

Citește și : Autoritățile indiene asigură securitatea în regiunea sacră acordată hindușilor

Guvernul a promis reforme pentru a pune capăt crizei. Premierul Adel Abdul Mahdi a declarat sămbătă că partidele politice “au făcut greşeli” în administrarea ţării, recunoscând legitimitatea protestelor prin aducerea de schimbări la nivel politic şi a pledat pentru o reformă electorală.

Protestele au început în Piaţa Tahrir din centrul Bagdadului la data de 1 octombrie, demonstranţii cerând locuri de muncă şi servicii sociale, protestând atât în capitală cât şi în oraşele din sudul ţării pentru o reformare a sistemului politic.

Citește și : Trei parlamentari pro-democraţie din Hong Kong au fost arestaţi

 

Tags: bagdadgaze lacrimogeneIrakPiaţa Tahrirprotestatari
Categorii: Sinteze