Noi sancțiuni americane împotriva Rusiei în cazul Skripal

Publicat:

Casa Albă a anunţat vineri că preşedintele Donald Trump a impus noi sancţiuni Rusiei pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Trump a semnat un ordin executiv conform căruia Statele Unite vor bloca împrumuturile instituţiilor financiare internaţionale, cum ar fi Banca Mondială, către ţări sancţionate de Washington pentru utilizarea armelor chimice sau nucleare.


Citește și : Gara centrală din Frankfurt, parţial închisă din cauza unui presupus jaf bancar

Moscova a reacţionat arătând că măsura va deteriora şi mai mult relaţiile bilaterale deja tensionate.

“Cred că asta are legătură în primul rând cu politica internă din SUA”, a declarat viceministrul rus de externe Serghei Riabkov pentru canalul de televiziune RT.

Măsurile americane au fost anunţate cu numai câteva ore înainte de expirarea tratatului de interzicere a armelor atomice cu rază medie de acţiune (INF), din care s-au retras atât SUA, cât şi Rusia.

Statele Unite au sancţionat deja Rusia anul trecut, după ce s-a stabilit că agenţi ruşi au folosit neurotoxina cunoscută sub denumirea de Noviciok pentru a-l otrăvi pe Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, în oraşul Salisbury din sudul Angliei. Moscova continuă să nege acuzaţiile, reaminteşte Reuters.

Citește și : Alertă teroristă în Kashmir – India cere evacuarea turiștilor și desfăşoară forţe militare suplimentare

“După prima rundă de sancţiuni, ca reacţie la tentativa Rusiei de a asasina un cetăţean, persoană particulară, în Regatul Unit, Rusia nu a oferit asigurările cerute de legea americană”, a arătat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley. “De aceea, impunem o a doua rundă de sancţiuni. Este o nouă situaţie în care ne dovedim mai duri faţă de Rusia decât administraţiile anterioare”, a adăugat el.

Mai multe ţări europene şi Statele Unite au expulzat 100 de diplomaţi ruşi după incidentul din martie anul trecut. Londra a acuzat în contumacie doi suspecţi, care au susţinut la o televiziune din Rusia că au vizitat Salisbury ca turişti.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.