X

Noi violenţe în timpul nopţii la Bagdad, iar protestele continuă

Noi violenţe s-au produs în noaptea de vineri spre sâmbătă între forţele de ordine irakiene şi protestatari, care continuă să ocupe fără întrerupere piaţa Tahrir din Bagdad pentru a cere “căderea regimului” irakian, în pofida promisiunilor de reformă făcute de autorităţi, informează AFP, potrivit agerpres.

O persoană a fost ucisă şi zeci de oameni au fost răniţi în violenţele din timpul nopţii, care s-au desfăşurat la fel ca în zilele precedente pe două poduri din capitală situate în apropiere de piaţa Tahrir: al-Joumhouriya care ajunge în interiorul Zonei Verzi, sediul puterii, şi Senek, cu care se învecinează, au declarat surse medicale pentru agenţia de presă franceză.

Citește și : Epava unui submarin britanic, descoperită după 77 de ani

De la 1 octombrie, 257 de oameni au fost ucişi în manifestaţii şi violenţe, potrivit autorităţilor. Ultimul bilanţ oficial a fost publicat miercuri seara.

De atunci, potrivit surselor medicale şi de securitate, cel puţin şapte manifestanţi au fost ucişi la Bagdad – unii de către grenade lacrimogene cu potenţial letal, de 10 ori mai grele decât grenadele lacrimogene standard şi care au fost lansate orizontal de către forţele de ordine.

Tags: bagdadPiaţa TahrirSenekTahrir: al-Joumhouriya
Categorii: Sinteze