Noii senatori americani au depus jurământul în faţa vicepreşedintelui Mike Pence

Publicat:

Noul senator de Alabama, democratul Doug Jones, a depus jurământul miercuri în Senat, ca şi colega sa de Minnesota Tina Smith, a cărei intrare în camera superioară a Congresului Statelor Unite ridică numărul senatoarelor la 22 din totalul de 100 de membri, un record, transmite AFP.

Grupul minoritar democrat şi afiliaţi deţine în prezent 49 de mandate în Senat, faţă de 48 înainte de alegerea lui Doug Jones la 12 decembrie,după un scrutin parţial care a provocat o undă de şoc în rândul Partidului Republican şi la Casa Albă, conform agerpres .


În ultimii 25 de ani, niciun democrat nu a mai învins în bastionul conservator din Alabama. Doug Jones îl înlocuieşte pe republicanul Jeff Sessions, numit anul trecut procuror general al SUA de preşedintele Donald Trump.

Citește și : Steve Bannon cataloghează întâlnirea unui grup de ruşi cu Donald Trump Jr. drept ”trădătoare” şi ”nepatriotică”

În ce o priveşte pe Tina Smith, ea a fost numită de guvernatorul statului Minnesota după demisia senatorului democrat Al Franken, constrâns de partid să demisioneze în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală formulate împotriva lui de mai multe femei.

Ea va trebui să treacă prin alegeri parţiale în noiembrie pentru a duce până la capăt mandatul predecesorului său, scadent în 2020.

Noii senatori au depus jurământul în hemiciclu în faţa vicepreşedintelui Mike Pence, angajându-se “să protejeze şi să apere Constituţia”.

Ei au fost însoţiţi de foştii vicepreşedinţi democraţi Joe Biden şi Walter Mondale.

Numărul senatoarelor s-a mărit de-a lungul anilor, după ce, în 1932, Hattie Wyatt Caraway a fost prima femeie aleasă în camera superioară a Congresului (o femeie a fost numită pentru scurt timp, în 1922, înlocuindu-l pe soţul său decedat). În total, doar 51 de femei au fost senatoare în istoria Statelor Unite.

Din cele 22 de senatoare actuale, 17 sunt din partea democraţilor, reaminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.