Nominalizările pentru premiile Oscar 2024 sunt anunțate astăzi. Cine sunt principialii favoriți

Publicat:

Nominalizările pentru premiile Oscar 2024 sunt anunțate astăzi. Cine sunt principialii favoriți

Lista cu nominalizările pentru Premiile Oscar 2024 va fi anunțată astăzi, 23 ianuarie, de la 15:30. Presa de specialitate a făcut deja predicții în privința filmelor care au mari șanse să obțină cele mai multe nominalizări, relatează BBC și The Independent.

Citește și Ministra Justiției, despre alegerea procurorului general prin vot: „Experiența concursurilor pe bază de punctaj în Moldova nu a fost cea mai reușită”


Nominalizările vor fi anunțate în timpul unei transmisiuni în direct care va fi găzduită de actorii Zazie Beetz și Jack Quaid, în Los Angeles. Numele filmele, actorii, regizorii și scenariștii aflați în competiție sunt dezvăluite la o săptămână după ce au fost anunțate nominalizările la Premiile Bafta, echivalentul britanic al Oscarurilor.

După o schimbare a regulilor în urmă cu câțiva ani, menită să lărgească aria de selecție, categoria „Cel mai bun film” are acum 10 locuri disponibile. Există un consens general că Oppenheimer, Barbie, Poor Things, Killers of the Flower Moon și The Holdovers vor obține nominalizări, notează BBC.

Anatomy of a Fall, Maestro, The Zone of Interest, Past Lives și American Fiction sunt, de asemenea, considerate favorite și au mari șanse de a concura pentru cel mai prestigios premiu al Academiei.

La categoria „Cel mai bun actor în rol principal”, unul dintre favoriți este considerat Paul Giamatti pentru filmul The Holdovers, în care joacă rolul unui profesor morocănos care trebuie să rămână la școală de Crăciun pentru a-i supraveghea pe elevii care nu pleacă acasă de sărbători. Cillian Murphy este, de asemenea, în cursă pentru interpretarea fizicianului teoretician J. Robert Oppenheimer în filmul cu același nume, la fel și Bradley Cooper, pentru interpretarea compozitorului Leonard Bernstein în Maestro.

În ceea ce privește nominalizările pentru „Cea mai bună actriță”, Lily Gladstone se numără printre favorite pentru rolul din Killers of the Flower Moon, în care interpretează o femeie Osage care trăiește în Oklahoma anilor 20 și care trebuie să facă față eforturilor depuse de coloniștii albi de a profita de pământul lor pentru petrol.

Șanse la nominalizări pentru „Cea mai bună actriță” au și Sandra Hüller (Anatomy of a Fall), Carey Mulligan (Maestro) sau Margot Robbie (Barbie).

Cât despre nominalizările de la categoria cel mai bun regizor, pe lista predicțiilor figurează Martin Scorsese pentru Killers of the Flower Moon, Christopher Nolan pentru Oppenheimer, Greta Gerwig pentru Barbie, Jonathan Glazer pentru The Zone of Interest și Yorgos Lanthimos pentru Poor Things.

Ceremonia oficială de decernare a Premiilor Oscar 2024 va avea loc duminică, 10 martie, la aproape două luni după anunțarea nominalizărilor. În Statele Unite, evenimentul va fi transmis în direct de postul ABC.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.