Nord-coreenii întâmpină dificultăţi majore pentru procurarea alimentelor de bază

Publicat:

Situaţia alimentară din Coreea de Nord este “încă proastă”, în ciuda unei mici creşteri în schimburile comerciale cu China, a anunţat luni ministrul sud-coreean al Unificării, Kwon Young-se, însărcinat cu gestionarea relaţiilor cu statul vecin, potrivit Reuters şi agerpres.

Coreea de Nord a suferit o penurie gravă de alimente în ultimele decenii, inclusiv o foamete în anii 1990, adesea ca urmare a dezastrelor naturale, iar experţii internaţionali au avertizat că închiderea frontierelor în timpul pandemiei COVID-19 a înrăutăţit lucrurile.


Citeşte şi: Zelenski îl face praf pe președintele bulgar din cauză că se opune înarmării Ucrainei – Black News

“Producţia agricolă a Coreei de Nord nu a fost foarte bună anul trecut, aşa că situaţia alimentară din acest an nu este prea bună”, le-a declarat reporterilor Kwon Young-se.

Penuria a fost ameliorată de importurile din China vecină, a adăugat Kwon, însă decesele cauzate de foamete în unele regiuni au fost provocate în principal de problemele de distribuţie.

“Preţurile pieţei s-au stabilizat într-o anumită măsură după o creştere bruscă, deoarece Coreea de Nord a început să importe orez şi alte cereale, dar situaţia este încă proastă”, a mai spus el.

Exporturile Chinei către Coreea de Nord au crescut de peste două ori în primele două luni din 2023 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, zahărul granulat, uleiul de soia şi orezul fiind principalele bunuri, au arătat datele vamale.

Citeşte şi: Nedreptatea din Cisiordania – Black News

Pe măsură ce pandemia a cuprins lumea în 2020, regimul lui Kim Jong Un s-a angajat într-un exerciţiu masiv de a sigila graniţa Nordului cu China şi Rusia, tăind rutele folosite de contrabandişti şi dezertori.

Kwon a spus că numărul dezertorilor care sosesc în Coreea de Sud a crescut uşor pe măsură ce restricţiile COVID s-au relaxat. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu va întreprinde vizite de lucru în 3 mari orașe din Europa. Șefa statului invită diaspora la discuții

Maia Sandu va întreprinde vizite de lucru în 3 mari orașe din Europa. Șefa statului invită diaspora la discuții În a doua jumătate a lunii...

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităților de apărare ale NATO

Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităților de apărare ale NATO Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut luni, la sediul...

Ucraina neagă afirmaţii ale Belarusului despre deplasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună

Ucraina neagă afirmaţii ale Belarusului despre deplasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună Kremlinul a descris luni drept un motiv de îngrijorare informaţia transmisă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.