Nordul Japoniei se confruntă cu o puternică furtună de zăpadă

Publicat:

O puternică furtună de zăpadă s-a abătut vineri asupra nordului Japoniei şi asupra regiunilor de coastă de la Marea Japoniei, autorităţile meteorologice avertizând asupra riscului de viscol, perturbări ale traficului şi valuri înalte, informează DPA, potrivit agerpres.

Furtuna a dus la anularea a peste 80 de zboruri şi a zeci de curse feroviare, potrivit Kyodo News şi cotidianului Hokkaido Shimbun.


Citeşte şi: Noua administraţie americană adoptă politica lui Obama în faţa Cubei

Circa 140 de şcoli au fost închise în insula Hokkaido din nordul arhipelagului din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a mai precizat publicaţia.

Agenţia Meteorologică din Japonia a avertizat că sistemul de joasă presiune va provoca căderi masive de zăpadă şi vânturi periculoase în regiunea din nord şi zone de pe coastele la Marea Japoniei.

Citeşte şi: Vaccinul Novavax are o eficacitate de 89,3%

Este prognozată o cantitate de până la 70 de centimetri de zăpadă pentru regiunile Hokuriku şi Tokai şi până la 60 de centimetri pentru nord şi nord-est într-un interval de 24 de ore până sâmbătă dimineaţă, a precizat agenţia.

În urmă cu zece zile, o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 18 au fost rănite într-un carambol masiv în care au fost implicate circa 50 de vehicule, produs din cauza condiţiilor de viscol în prefectura Miyagi, din nord-est.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

Talcul, clasificat de OMS ca un produs ‘probabil cancerigen’

Talcul, clasificat de OMS ca un produs 'probabil cancerigen' Talcul a fost clasificat ca un produs „probabil cancerigen” de o agenţie de cercetări asupra cancerului...

În zilele cu temperaturi caniculare circulația pentru mașinile de mare tonaj este interzisă

În zilele cu temperaturi caniculare circulația pentru mașinile de mare tonaj este interzisă Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele cu temperaturi caniculare, de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.