Norvegia OPREŞTE a doua doză de vaccin la copii

Publicat:

Norvegia opreşte vaccinarea copiilor de 12-15 ani cu a doua doză de vaccin împotriva Covid-19 până la apariţia mai multor informaţii privind siguranţa acestora, parţial din cauza unui efect secundar rar care implică inflamaţia inimii, au anunţat vineri autorităţile din sectorul sanitar, transmite Reuters.

Până în prezent, țara nordică a recomandat minorilor utilizarea vaccinului Pfizer (PFE.N) / BioNTech (22UAy.DE).


Citeşte şi: Trei arestări în Marea Britanie după ce tineri au fost înţepaţi în discoteci pentru a li se injecta droguri – Black News

Ministerul Sănătății a spus că nu există urgență, dat fiind că copiii au un risc scăzut de a se îmbolnăvi grav de COVID-19 și pentru că o singură doză de vaccin oferă o rată de protecție de 85% împotriva bolii timp de până la 16 săptămâni.

„O a doua doză de vaccin este, de asemenea, legată de un risc mai mare de pericardită și miocardită, în special în rândul bărbaților și băieților tineri”, a declarat Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) într-un comunicat.

Pericardita este inflamația mucoasei exterioare a inimii, în timp ce miocardita este inflamația mușchiului inimii.

FHI va evalua din nou situația la începutul anului 2022, după ce va aduna mai multe informații din studiile care se desfășoară în prezent la nordici, a spus acesta.

Mișcarea Norvegiei este asemănătoare cu cea a Marii Britanii, care a decis în septembrie că această grupă de vârstă va primi o singură doză deocamdată.

Citește și : R.Moldova intră în STARE de URGENŢĂ! Ruşii au strâns robinetul la gaze

Separat, Norvegia a declarat că va dona peste 620.000 de doze de vaccinuri Moderna (MRNA.O) pe care nu le mai folosește. Dozele nu vor fi administrate prin mecanismul COVAX, ci prin intermediul Uniunii Europene către țări terțe.

Norvegia, care nu este membră a UE, face parte din piața unică europeană și și-a primit vaccinurile împotriva COVID-19 prin intermediul UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.