Norvegian condamnat în Rusia la 14 ani de închisoare pentru spionaj

Publicat:

Un tribunal din Rusia a condamnat la 14 ani de închisoare un bărbat norvegian pe care l-a găsit vinovat de faptul că spiona submarine nucleare, decizie care ar putea tensiona relaţiile dintre Moscova şi Oslo, scrie The Guardian, scrie News.ro .

Frode Berg, în vârstă de 63, un fost ofiţer vamal de la graniţa dintre Rusia şi Norvegia, a fost reţinut la Moscova în decembrie 2017 şi a fost judecat în această lună. El a pledat nevinovat.


Citește și : China foloseşte inteligenţa artificială pentru a supraveghea acţiunile uigurilor

Avocatul său, Ilya Novikov, a declarat că Berg nu va contesta decizia instanţei şi că intenţionează să îi ceară preşedintelui Vladimir Putin să îl graţieze.

Berg, cel care a urmărit procesul în cătuşe, a recunoscut că a fost folosit drept curier de serviciile secrete militare norvegiene, însă a afirmat că nu are informaţii despre operaţiunea la care participa.

Săptămâna trecută, Putin a părut să nu excludă posibilitatea graţierii lui Berg sau ca el să participe la un posibil schimb de prizonieri.

Citește și : Tripoli susţine că ‘nu există niciun acord pentru a menţine migranţii în Libia’

După ce a fost întrebat despre posibilitatea unei graţieri în timpul unor discuţii cu premierul norvegian Erna Solberg, Putin a afirmat: „Trebuie să aşteptăm procedurile tribunalului … Vom vedea ce putem face în funcţie de decizia tribunalului”.

Pedeapsa maximă pentru spionaj este de 20 de ani de închisoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.