Nosatîi despre Acordul semnat la Paris și modernizarea Armatei Naționale

Publicat:

Nosatîi despre Acordul semnat la Paris și modernizarea Armatei Naționale

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, comentează Acordul semnat, astăzi, la Paris cu ministrul francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu. Documentul a fost semnat în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, Comandant Suprem al Forțelor Armate și Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

Citește și: Expertul Nantoi avertizează despre confundarea pluralismului cu trădarea de Patrie


„Prin încheierea acestui acord, instituțiile noastre de apărare vor extinde colaborarea în mai multe domenii atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale. Doresc să menționez că dacă până în prezent, cooperarea dintre Republica Moldova și Franța în domeniul apărării se rezuma la schimbul de studenți militari (cadeți) și pregătirea profesională a efectivului, în baza Acordului, semnat la Paris, la 15 iulie 1998, atunci acordul semnat astăzi contribuie semnificativ la modernizarea Armatei Naționale”, a specificat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

De asemenea, cei doi miniștri au discutat despre provocările actuale de securitate generate de agresiunea Federației Ruse în Ucraina și necesitățile de fortificare a relațiilor noastre de cooperare în scopul menținerii stabilității și securității în regiune.

„Franța reprezintă pentru Moldova un partener credibil și activ prin sprijinul consistent al inițiativelor noastre de integrare europeană, consolidare a parteneriatului cu organizațiile internaționale”, a precizat Nosatîi.

Ministrul Apărării face parte din delegația oficială a R. Moldova, condusă de președinta Maia Sandu, care se află în vizită la Paris.

Tot astăzi, președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat că în următoarele luni, în Republica Moldova va fi deschisă o Misiune permanentă de apărare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.