Nosatîi este pesimist în ceea ce priveşte aderarea la NATO: ‘Ar putea dura mult convingerea populației’

Publicat:

Nosatîi este pesimist în ceea ce priveşte aderarea la NATO: ‘Ar putea dura mult convingerea populației’

Țările membre ale NATO sunt mai sigure față de amenințările din exterior și asigură cetățenilor un mediu de securitate sporit, fapt care face ca societatea să se dezvolte, iar economia să se întărească.

Declarația aparține ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, care a menționat că crede în apărarea colectivă, însă spune că, pentru a adera la NATO, autoritățile trebuie să modifice Constituția și să convingă societatea că acest pas este unul necesar, lucru care ar putea dura mult timp, transmite Deschide.md.


Citeşte şi: Centrele de cazare temporară pentru refugiații din Ucraina vor fi ÎNCHISE – Stiripesurse.md

„Ce ține de neutralitate, acest lucru depinde de mai mulți factori, în primul rând Constituția R. Moldova, peurmă pregătirea populației pentru a accepta să trecem la integrarea în NATO, ceea ce, după părerea mea, ar dura mult. Dacă vreți să aflați părerea mea de cetățean, eu o să vă spun că eu, personal, cred în apărarea colectivă, fiindcă practica arată că în țările membre NATO nu a fost război. Ele sunt mai sigure față de pericolele și amenințările din exterior, asigură cetățenilor un mediu de securitate sporit, care face ca societatea să se dezvolte, iar economia să se întărească. Acesta ar fi un exemplu de analizat pentru mulți” a declarat Nosatîi.

Ministrul Aprărării a notat că a reușit să aprofundeze cooperarea cu NATO până la un nivel foarte ridicat, mărind numărul de proiecte ale Alianței care se desfășoară în R. Moldova, implementând standardele de interoperabilitate în toate domeniile de activitate.

Întrebat de ce țările membre ale alianței susțin atât de mult R. Moldova în eforturile sale de a moderniza Armata Națională, Nosatîi a explicat că securitatea și stabilitatea oricărei țări contribuie la stabilitatea regională.

Nosatîi este pesimist în ceea ce priveşte aderarea la NATO: ‘Ar putea dura mult convingerea populației’

„R. Moldova s-a identificat clar că dorește să fie o țară libere, care își concentrează activitatea pe valorile democratice. Susținerea acestor valori de către parteneri contează mult. Iar faptul că R. Moldova se află sub presiunea permanentă a Rusiei prin diferite metode, inclusiv anterior a fost chiar și sub presiune militară, a demonstrat clar că R. Moldova e vulnerabilă în fața unui scenariu militar. Orice democrație trebuie să fie apărată, iar apărarea se face doar cu forțele militare, forțele de ordine și instituțiile statului” a notat Nosatîi.

Potrivit lui, R. Moldova are parteneri de încredere, nu este lăsată să rezolve de una singură întrebările care țin de securitate din partea Rusiei cu scopul de destabilizare, fapt ce contribuie încă o dată la aducerea calmului și menținerea unui climat de securitate stabil în R. Moldova, iar partenerii s-au angajat să ne ofere toate necesare ca instituțiile statului să se dezvolte pentru a îndeplini această misiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.