X

Nou apel al papei Fracisc la încetarea ‘acestei monstruozităţi de război’ din Ucraina

Papa Francisc şi-a reiterat miercuri apelul la încetarea “acestei monstruozităţi de război” din Ucraina şi a invitat un grup de refugiaţi ucraineni să-şi facă o poză cu el în loja din sala Paul al VI-lea, la încheierea Audienţei generale, relatează EFE, potrivit agerpres.  

La încheierea audienţei, papa Francisc a dorit să trimită “un salut deosebit de afectuos” copiilor ucraineni care au găsit adăpost la Fundaţia italiană ‘Aiutiamoli a vivere’, în colaborare cu asociaţia Puer şi cu Ambasada Ucrainei pe lângă Sfântul Scaun, după izbucnirea războiul în această ţară la 24 februarie după invazia Rusiei.

Citește și : ONU a numit trei experţi care să investigheze crimele de război din Ucraina

“Cu acest salut adresat copiilor, ne întoarcem, de asemenea, cu gândul la această monstruozitate a războiului şi reînnoim rugăciunile ca să oprească această cruzime sălbatică, care este războiul”, a subliniat papa.

Suveranul Pontif a invitat femeile şi copiii ucraineni, printre care se aflau şi bebeluşi, care au fugit din calea războiului să-şi facă o poză cu el în loja Audienţei.

Duminica trecută, Sfântul părinte a condamnat din nou acest conflict şi toate războaiele din lume, subliniind: “Omenirea trebuie să înţeleagă că a sosit momentul să abolim războiul, să-l ştergem din istoria oamenilor, înainte ca acesta să şteargă omul din istorie”.

Citește și : O fabrică de bere din Ucraina produce acum cocteiluri Molotov

Tags: razboirefugiatiucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina