X

Nou bilanț al dezastrului din Brazilia: 150 de oameni au murit!

Numărul victimelor produse ca urmare a ruperii barajului de decantare din Brumadinho, în statul Minas Gerais din sud-estic al Braziliei, a crescut la la 150, transmite Xinhua, citând informaţii furnizate de agenţia naţională pentru apărarea civilă, relatează și agerpres.

În urma catastrofei produse pe 25 ianuarie la barajul deţinut de gigantul minier Vale, care a îngropat sub un strat gros de noroi toxic cartiere întregi ale localităţii braziliene, 182 de persoane au fost date dispărute, majoritatea victimelor fiind angajaţi ai companiei. Un număr de 192 de persoane au fost salvate în viaţă, potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt al agenţiei de stat pentru apărare civilă din Minas Gerais.

Citește și: Trump se consideră ‘hărțuit’ de anchetele asupra legăturilor sale cu Rusia

Cei peste 400 de membri ai echipelor de salvare continuă căutările, recurgând la excavatoare de mari dimensiuni, în pofida faptului că şansele de a descoperi supravieţuitori sunt slabe.

Un grup de cinci persoane arestate pentru rolul deţinut în validarea siguranţei barajului cu doar câteva luni înaintea ruperii au fost eliberate marţi în aşteptarea unor investigaţii suplimentare.

Citește și: Theresa May revine la Bruxelles cu variante de compromis pentru Brexit

Catastrofa, care s-a produs în vecinătatea oraşului Brumadinho (39.000 de locuitori), la 60 de kilometri de capitala regională Belo Horizonte, a avut loc la numai trei ani după un accident similar produs în împrejurimi, la mina Samarco.

Tags: Belo HorizonteBraziliaBrumadinhoMinas GeraisVale
Categorii: Știrile zilei